Skikkelig sexy hodetelefoner

Da Soundgarden hadde høstsalg på Harman/Kardon SOHO Wireless kunne jeg ikke dy meg, ett par i brunt skinn måtte bare bli med meg hjem.

Da jeg for halvannet år siden kjøpte meg Harman/Kardon CL hodetelefonene, så var jeg egentlig på jakt etter ett par litt mindre hodetelefoner og hadde sett meg ut de vanlige SOHO hodetelefonene, men da jeg prøvde dem fikk jeg bekreftet det jeg hadde lest i de fleste omtaler, de var eksepsjonelt ubehagelige på hodet…

I år kom den trådløse utgaven, og omtalene som dukket opp poengterte alle at Harman/Kardon nå hadde rettet opp så og si alle komfort-feilene fra den vanlige SOHO utgaven, men samtidig var prisen skrudd veldig opp, nesten 2500 kroner måtte man ut med. Det syntes jeg var litt stivt, selv om jeg likte formfaktoren veldig godt.

Så kom høstsalget hos Soundgarden og de satt ned SOHO Wireless med 50%, da var det ikke lenger noe spørsmål, ett par måtte bli mine!
Harman/Kardon SOHO Wireless

SOHO Wireless – Komfort

Så hva synes jeg om komforten? De har byttet ut de puslete stoffputene til ørene med litt kraftigere puter i ekte skinn. Det gir veldig mye bedre komfort for ørene, selv om dette er hodetelefoner som sitter på ørene er de behagelige i flere timer av gangen.

Selve hodebøylen har de formet litt rundere enn den forrige, så de sitter også bedre på hodet, selv om dette er hodetelefoner som sitter ganske løst på hodet. Ta dem av hvis du må løpe etter bussen!

Hodebøylen er også i skinn, men er litt lite polstret så jeg merker at jeg får litt vondt i hodebunnen hvis jeg hører lenge på dem, og må flytte bøylen litt frem og tilbake på hodet. Ingen krise, men det gjør at det ikke er disse hodetelefonene jeg ville brukt om jeg skulle sittet med hodetelefoner på hele dagen.

Komfortmessig er disse betydelig bedre enn den forrige modellen, men det er typiske hodetelefoner for periodisk bruk, ikke konstant bruk.

SOHO Wireless – Funksjonalitet

Disse hodetelefonene har ingen andre fysiske knappen enn en av og på knapp. Styring av musikk, volum og play/pause gjøres ved å sveipe med en finger på høyre klokke. Jeg synes dette fungerer overraskende bra og har ingen problemer med å sveipe riktig. Jeg klarer dog noen ganger å stoppe/starte musikken ved uhell når jeg tar hodetelefonene av eller på, for det er veldig sensitivt for berøring.

Det er en mikrofon på hodetelefonene, men den er ikke spesielt god, så jeg har deaktivert tale-profilen på dem.

Det følger også med en vanlig lydkabel så du kan bruke hodetelefonene selv når de er tomme for strøm, og når du trenger å lade dem så kan du gjøre det med hvilken som helst micro-USB-kabel.

SOHO Wireless – Lydkvalitet

Det viktigste vil mange si, hvor bra lyd er det i dem? Vel, sett i forhold til størrelsen, synes jeg den er veldig god. Ønsker du mest mulig lyd for pengene, er dette dog ikke hodetelefonene å gå for, her er det gjort ett kompromiss. Design og minimal størrelse har gått noe på bekostning av lyden. Når det er sagt så synes jeg det er overraskende god lyd her likevel.

Til full pris? Ikke verdt pengene, til 50% rabatt, hell yeah! Så fort deg å kjøpe på lagersalget til Soundgarden om dette høres ut som noe du vil ha.

Legg igjen en kommentar