Jeg har rundet Sons of Anarchy

Da jeg hadde pappaperm med Iris begynte jeg å se på SOA, nå har jeg endelig fått sett finalesesongen. Få andre serier har fått meg så hekta som denne.

Syv sesonger ble det av SOA og alle kan du se på Netflix. Serien hadde premiere i 2008 og siste og avsluttende sesong ble sluppet i USA i 2014.

Serien handler om en svært brutal motorsykkelklubb i den fiktive småbyen Charming. Jax Teller er sønnen til den avdøde grunnleggeren av klubben og vi følger hans forsøk på å gjøre klubben lovlydig. Dette er ikke en serie for sarte sjeler, her er det mye og tidvis svært grafisk vold og drap. Klubbens hovedgeskjeft er våpenhandel, men de går heller ikke av veien for å være torpedoer, halliker og narkolangere i sin streben etter det gode liv.

Vi får se hvordan Jax slites mellom lojaliteten til klubben og hans desperate ønske om å bli en lovlydig og god far og ektemann. Etterhvert som serien skrider frem får vi (og Jax) stadig vite nye og mørke hemmeligheter fra klubbens fortid som kompliserer forholdet mellom klubbmedlemmene og andre kriminelle organisasjoner de samarbeider med.

Wendy Teller
Wendy Teller

Selv om serien nærmest drukner i brutal vold, så er det ett godt plot som gjør det spennende å følge med sesong for sesong.

Sesong 4-5 syntes jeg ble litt tullete, at en nesten nedslaktet motorsykkelklubb skulle klare å føre krig på tre fronter samtidig virker litt urealistisk, men de trappet det ned igjen iløpet av sesong 5 og sesong 6 var rett og slett fantastisk.

Patterson: Jackson, what happens at the end of the day?
Jax: The bad guys lose.

Sesong 7 ble på forhånd annonsert som den avsluttende sesongen, men jeg følte at de nærmest desperat prøvde å dra den ut. Det var ikke særlig mye mer plot å spille på, de fleste interessante rollene var drept og vi følger Jax på en unødvendig blodig og langvarig vendetta.

De kunne fint kuttet sesong 7 ned til en minisesong på 4 episoder. Faktisk så kan du fint se de to første episodene, for så å hoppe direkte til de to siste uten å føle at du har gått glipp av noe.

Den siste episoden er episk dog! Så hva venter du på? Det ligger syv herlige sesonger og venter på deg på Netflix.

Legg igjen en kommentar