OS X er på rett vei igjen

Med OS X Yosemite mistet jeg litt troen på Apple. Operativsystemet gjorde min iMac betydelig mindre responsiv og så rett og slett stygt ut…

Med El Capitan har Apple hatt fokus på å justere feilene de gjorde med Yosemite, jeg opplever nå at min iMac har fått nytt liv, igjen er den responsiv, rask og deilig å jobbe med. Man kan også se at de har justert noe på det nye flate designet de kom med i Yosemite. Det er de små detaljene som er justert, de du nesten ikke legger merke til, i god Apple-stil.

I tillegg har de lagt inn ny funksjonalitet i epost-klienten, Safari og notat-applikasjonen. Ingen av dem bruker jeg, så jeg kan ikke si noe særlig om det.

Man kan også visstnok automatisk skjule den øverste menylinjen. Jeg har så god skjermplass på min iMac at det har jeg ikke sett behov for, jeg liker å se den, det er liksom «mac-feelingen» 🙂

Microsoft Office 2016 for Mac

Nesten samtidig som OS X El Capitan ble GA slapp også Microsoft den endelige versjonen av Office 2016 for Mac, og for en oppgradering dette er!

Microsoft Office 2016 for Mac

Den forrige versjonen av Microsoft Office for Mac så rett og slett stygg ut, nå har igjen Mac-versjonen blitt den sexy søsteren av Office-porteføljen til Microsoft.

Du kan velge om du vil at Office-applikasjonene skal ha den uniforme sølvfargede OS X-stilen, eller ha ett fargerikt utseende. Jeg liker den fargerike varianten…

Integrasjonen med OneDrive er blitt grisebra, noe som gjør Microsoft til den mest attraktive skyleverandøren av lagring og kontorstøtte i mine øyne, også for Mac-brukere.

Andre applikasjoner

Hvilke andre applikasjoner bruker jeg når jeg jobber med iMac-en min? Stort sett disse:

  • Chrome nettleser
  • Deezer
  • Coda
  • Transmit
  • Pixelmator
  • Bilder

Også bruker jeg JottaCloud for backup. Ja, også til backup av Onedrive…

Legg igjen en kommentar