Pebble Time Round – del II

Endelig har den kommet. Etter litt over en måned på venteliste kom endelig min Pebble Time Round på døra. Den var litt mindre enn jeg hadde forventet, men å så deilig!

Pebble har av mange, meg inkludert fått endel kritikk på at klokkene deres ser litt nerdete ut, spesielt den opprinnelige og Time. Steel-variantene deres har bedret noe på det, men likevel har de hatt en ganske kantete faktor som gjør at du føler mer at du har en liten Tamagotchi festet til armen enn en klokke.

Dette har de helt tydelig ønsket å bøte på, og deres svar er Pebble Time Round. Den er rund, derav navnet, er imponerende tynn, og kommer i designvarianter du er mer vant til å finne i klokkebutikker enn på komplett.no.

Svak batteritid

Noen kameler må man svelge for å velge denne klokka. Batteritid har alltid vært ett av Pebble sine fortrinn. Mens du med en vanlig Pebble ofte klarer deg med å lade en gang i uka, må du her forberede deg på å lade klokka hver dag, eller ihvertfall annenhver dag. Den varer ganske nøyaktig 36 timer for meg, så jeg liker å lade hver kveld for å være sikker på at det er nok batteritid neste dag også. Det tar bare rundt 15-20 minutter å lade klokka helt opp hvis den ikke er helt tom.

Personlig kunne jeg ønsket meg at de valgte å lage klokka litt tykkere og dermed fikk litt mer batteritid ut av det. Den kunne fint vært litt tykkere uten at det hadde vært negativt for designet synes jeg.

Pebbel Time Round fra siden
Pebbel Time Round fra siden

Mens de andre Pebble-klokkene er vanntette ned til 50 meter er Time Round kun sprutsikker, så denne klokka kan man ikke ta med på en svømmetur, helst ikke i dusjen en gang. Jeg har aldri gjort det med andre klokker heller, så dette ser ikke jeg på som noe problem for meg ihvertfall.

Alle Pebble apps er hittil laget for kvadratiske skjermer, så det er mange apper og watchfaces som ikke støtter Round (ennå). Likevel har jeg funnet alt jeg egentlig har behov for allerede.

Her er noen bilder av forskjellige watchfaces og apper som jeg bruker:

Pebble Time Round
Pebble Time Round

Pebble Time appen på mobilen

Pebble har valgt å lage en helt ny app for Time og Time Round modellene. Denne er laget fra bunn opp helt på ny og har derfor ett ganske annerledes grensesnitt enn den forrige Pebble-appen. Ryktene skal ha det til at Android-appen er mye mer fleksibel enn iOS-appen. Jeg har blant annet hørt at for iOS så kan man ikke velge hvilke varslinger man ønsker å få. Det fungerer ihvertfall fint på Android.

Appen er også mye mer responsiv og stabil enn den forrige Pebble-appen var, dette føles helt ferdig, det gjorde aldri den forrige. Og for oss Android-brukere så følger den helt nydelig material-designet til Google.

Her er noen skjermbilder fra appen:

Pebble Time App
Pebble Time App

Stemmestyring

Pebble Time serien har fått mikrofon, og Pebble støtter norsk. Faktisk fungerer det bedre å snakke til Pebble på norsk, enn Android Wear. Jeg har testet å svare på SMS’er med tale og det har fungert så og si feilfritt hver gang.

Jeg synes fortsatt det føles teit å snakke til en dings, enten det er mobilen eller klokka, men det er situasjoner hvor det helt klart er mer praktisk enn å dra telefonen opp av lomma og svare. For eksempel når du kjører bil, eller går ute i kulda og ikke vil ta av deg vantene.

NB: Dette har kun verdi for Android-brukere, iOS brukere kan foreløpig ikke få Pebble til å kommunisere tilbake til mobiltelefonen.

Den perfekte smartklokka for meg

Jeg bryr meg ikke om helseapper, skritteller er fint, eller bryr jeg meg katta. Egentlig så synes jeg det meste jeg har sett av funksjonalitet på Android Wear og Apple Watch har vært overflødig.

Fargeskjerm er jo en oppgradering i forhold til Pebble Steel som jeg har fra før, men det gjør skjermen litt vanskeligere å se i dunkel belysning faktisk. Jeg må oftere bruke lyset på klokka enn jeg måtte med den gamle sort/hvitt skjermen. Dette er vel egentlig det eneste negative jeg har å sette fingeren på, utover litt svak batteritid.

Jeg trenger en smartklokke som varsler meg om ting og tang, og hvor jeg raskt kan se hva som skjer i nærmeste fremtid. Også trenger jeg å se hvor mye klokka er, under alle lysforhold. Alt det gjør Pebble helt perfekt!

Klokka sitter nydelig på armen, du merker den nesten ikke. Pebble sin skinnreim er deilig å ha på, men jeg liker gjerne litt røffere reimer. Heldigvis er den en 20mm standard reim som kan byttes ut.

Den store hvite kanten rundt klokka har vært mye diskutert, for meg er den helt grei. Synes den er fin jeg, men jeg skulle ønsket meg at klokka var litt større og tykkere. Både for å få ett par dager til med batteritid, og for at tykkere reimer da hadde sett bedre og mer naturlig ut.

Jeg drømmer om en Pebble Time Round Plus 🙂

5 kommentarer om “Pebble Time Round – del II”

 1. Hei. Kjøpte du klokken på komplett.no? (siden du nevner de i ditt innlegg) Har lyst på slik klokke, men har ikke funnet hvor de selger den enda. Dersom man bestiller fra Pebble, så kommer vel toll osv på i tillegg???

  Svar
 2. Godt spørsmål Janne, jeg kjøpte direkte fra Pebble. Jeg har ikke sett noen norske nettbutikker som har tatt inn klokka ennå.

  Den ble levert på døra av UPS, de sender dem fra lageret sitt i Nederland, så det tok bare tre dager fra den kom inn på lager til de stod på døra med den.

  Jeg vil anta at det kommer mva og ett gebyr fra UPS etterhvert, men jeg har ikke fått noe ennå.

  Jeg tenkte å oppdatere bloggposten når jeg har fått oversikt over totalkostnaden for klokka 🙂

  Svar
  • Hei Janne. Jeg har blitt belastet ca NOK 2800 på kredittkortet. Ikke fått noen egen regning fra fraktselskapet.

   Faktisk litt usikker på hva det betyr, men alt er oppgitt riktig så hvis dette ikke inkluderer mva så er det fraktselskapet som har gjort en feil.

   Svar

Legg igjen en kommentar