#ukasapp 46/15 – Pocket Casts

Pocket Casts fra Shifty Jelly er en app for å søke opp, abonnere og laste ned podcaster. Du trenger slettes ikke iTunes!

Du finner de aller fleste show med denne appens søkemotor. Skulle du ha ett show du ikke finner, kan du alltids også legge inn RSS-feeden manuelt, men det er det lenge siden jeg trengte sist.

Grensesnittet er noe av det mest brukervennlige jeg har sett, her kunne også de fleste andre streaming-tjenester tatt en titt og la seg inspirere. Du kan synkronisere abonnementene og fremgangen din mellom forskjellige enheter, og det finnes klienter for både Android, iOS og Windows Phone.

Selv om grensesnittet er veldig enkelt og brukervennlig er det også bøttevis med valg du kan gjøre. Jeg har for eksempel valgt meg ut åtte show som mobiltelefonen min automatisk sjekker hver kveld og laster ned siste 3 episoder av, men kun hvis telefonen min er tilkoblet WiFi.

Du kan også lage egne lister/filter innad de du abonnerer på. Jeg har laget meg en liste kalt Norske Podcaster. Denne lista viser meg de norske podcastene jeg abonnerer på, og kun de episodene som er lastet ned.

Mobil-appen koster kroner 39,- men det er den lett verdt. Det finnes også en webklient, den har en engangskostnad på kroner 97,-.

PocketCaster på Chromebook
Pocket Casts på Chromebook

Er du Chrome-bruker kan du kjøre Pocket Casts som en web-app (uoffisiell). Det er kanskje litt lettere å søke opp podcaster på stor skjerm, ellers mangler web-appen foreløpig en god del funksjonalitet du finner i mobil-appen.

Listene du lager deg på mobilen for eksempel, vises ikke i web-appen. Fremgang i podcasten du lytter til synkroniseres heldigvis.

Med mindre du har et behov for å spille av podcastene dine via PCen, så ser ikke jeg helt poenget i å kjøpe web-appen, ihvertfall ikke ennå. Jeg vil anta at funksjonaliteten her vil øke etterhvert.

Nei, du trenger ikke iTunes

Konklusjonen min blir at Pocket Casts på mobilen er den mest brukervennlige måten å finne, sortere og konsumere podcaster på. Du trenger absolutt ikke ha iTunes, selv ikke om du er iOS bruker.

Jeg håper de videreutvikler web-appen sin til å kunne konkurrere med iTunes på PCen, da blir brukeropplevelsen komplett på tvers av enheter.

Så hva venter du på? Kjøp Pocket Casts og kom bli hekta på podcaster du også 😉

2 kommentarer om “#ukasapp 46/15 – Pocket Casts”

Legg igjen en kommentar