#ukasapp 47/15 – Localcast

Så du har filmer lagret på din mobil eller nettbrett som du ønsker å spille av på din Chromecast? Ikke noe problem!

Jeg har rippet en del barnefilmer fra DVD fordi de ikke er så lett å få tak i på streaming-tjenester. Det er gjerne gamle barnefilmer som Ole Brumm, To gode naboer, Astrid Lindgrens univers og lignende.

Med Iris liker best å se filmene på TVen, ikke nødvendigvis på nettbrettet sitt (hun har arvet mitt gamle Nexus 7 brett). Vi har tre TVer i huset, men kun en har DVD-spiller tilkoblet. Løsningen er å streame fra nettbrettet til TV.

Med appen Localcast som er tilgjengelig for Android og iOS, kan du spille av filmer du har lokalt like lett som filmer fra Netflix.

Ikke bare kan du spille dem av på Chromecast, appen støtter også Nexus Player, AppleTV, SmartTV, Sonos, Xbox 360, Xbox One og andre DLNA enheter.

Apple TV på barnerommet.
TV på rommet til Iris med Apple TV.

Og det er veldig praktisk, for på rommet til Iris står det en gammel TV med Apple TV tilkoblet, så vi kan fint streame rett til den også.

Filmene trenger forøvrig ikke å ligge lokalt på mobilen din, de kan også spilles av fra ditt NAS, Google Drive, Google+ eller Dropbox.

Localcast er gratis, men med en mulighet til å kjøpe deg fri fra annonser for rundt seks kroner. Så da er det bare å laste ned for Android eller iOS.

Legg igjen en kommentar