Cookie-varsel for WordPress

Det har gått mange diskusjoner de siste par årene på hvordan leserne skal varsles om bruk av Cookies. Her er hvordan jeg har løst det uten at leseren må klikke bort ett varsel.

– Kort fortalt er cookies en type fil som brukes midlertidig for å lagre informasjon. Det kan være en språkinnstilling, at man er logget inn eller hvilke artikler du har lest på en nettavis, sier Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i IKT-Norge til Telenor Online.

Selv de lærde strides om brukeren må få ett visuelt varsel der brukeren samtykker, eller om det at nettleseren er stilt inn til å akseptere cookies er samtykke nok. For å være på den trygge siden har jeg valgt å ha en liten notis nederst på sidene mine.

Denne notisen dukker opp første gang du besøker meg, så kommer den ikke flere ganger, takket være en cookie…

Cookie Notice fra dFactory

Du kan velge å klikke bort dialogen, men den forsvinner også automatisk når du har scrollet deg ned 200px. Jeg bruker en av de mest vanlige cookie-varslingene til WordPress, nemlig Cookie Notice fra dFactory. Bruker du den du også, så husk å donere noen dollar til utviklerne da 😉

Legg igjen en kommentar