Hva skjedde i 2015?

Året 2015 er gått over i historien. Hva skjedde i livet mitt dette året? Jeg ser meg tilbake.

Året startet i nytt hus. Vi flyttet inn i Stenbråtlia den 18. november 2014, og 2015 ble endel preget av reklamasjoner og feilretting fra Obos. Spesielt solvarmeanlegget fra Aventa var problematisk. Det å kommunisere med forskjellige håndtverkere, ingeniører og prosjektledere hos Obos var utfordrende, jeg ble nok til tider ganske krass og ubehagelig å ha med. Jeg er glad vi ikke er så dårlige på gjennomføringer i IT-bransjen som denne sløve gjengen var…

Men etterhvert ble vi veldig glade i huset vårt. I det store og hele er det ganske perfekt og naboene våre er strålende. Jeg er sikker på at Iris vil få en fantastisk oppvekst her.

Så kom sommeren

Sommeren startet, som den pleier, på hytta på Tjøme. Jeg har tilbrakt minst en uke her hver sommer hele livet mitt, og nå ser det ut til at Iris har arvet min kjærlighet til hytta som vi kaller for Lassebo. I år elsket hun også å kjøre båt, noe hun var mer skeptisk til ifjor. Dessverre fikk vi ikke mer enn fem sammenhengende dager på hytta og en helg i ny og ne, men vi fikk oss noen timer på sjøen for det.

Hovedferien i år ble en tur med noen gode venner til Sant’Antioco som jeg har skrevet ett eget blogginnlegg om. Det var en flott ferie, men neste år kjenner jeg at jeg ønsker meg tilbake til Lassebo for å tilbringe mer tid der.

Ny bil

Vi har de siste fire årene hatt to biler. Før Iris var det veldig nyttig, men det siste året har vi stort sett aldri brukt begge bilene samtidig. Så fornuften seiret og vi byttet inn våre to biler i en mellomklasse-bil. Kanskje litt kjedelig bilvalg, men en lettere brukt, fullspekket Suzuki S-Cross GLX passer oss ganske perfekt akkurat nå.

Beste gadgetkjøp

Alle som kjenner meg vet at jeg elsker dingser. Som alle andre år, så har jeg også i 2015 brukt unødig mye penger på dingsebomser. Årets beste kjøp var uten tvil Pebble Time Round

Sopra Steria

Jeg har de siste tre årene vært faggruppeleder i Sopra Steria. Rent fagmessig er ikke den gruppen jeg er leder for innenfor mitt fagfelt, og jeg har det siste året merket godt at interessen for å drive på med dette var borte, derfor ba jeg om å bli fristilt fra denne rollen.

Samtidig dukket det opp nystartet faggruppe som er relevant for det jeg faktisk jobber med til daglig. Faggruppen blir hetende Application Intelligence & Monitoring og jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å ta ansvaret for denne faggruppen, noe jeg umiddelbart takket ja til og gleder meg til fortsettelsen.

I høst fikk jeg ett spennende oppdrag hos Utenriksdepartementet som gav meg helt andre utfordringer enn jeg er vant til. Oppdraget var ganske ikke-teknisk og jeg måtte bruke people-skills for å løse det. Når oppdraget var ferdig fikk jeg også endelig nok ledigtid til å pusse opp fagbloggen til Sopra Steria.

Mobizmag.no

Her skjer det også store endringer i kulissene for tiden. Vi har (ihvertfall midlertidig) sluttet helt med produkttesting, som jo har vært mitt hovedbidrag til magasinet. Jeg har derfor gitt fra meg rollen som ansvarlig redaktør. Jeg er fortsatt medeier og ansvarlig for sosiale medier, men er ikke lenger daglig involvert og jeg kjenner at det er en bør løftet fra mine skuldre. Det er mulig jeg begynner å skrive mer for Mobizmag igjen til neste år, om motivasjonen kommer tilbake.

Klipsch Reference On-Ear var uten tvil det morsomste produktet jeg testet i år.

Lions Clubs

Jeg har vært aktiv i den humanitære organisasjonen Lions i flere år nå. Ifjor startet jeg opp Norges første «Cyber Club». Arbeidet med det var morsomt og givende, men samtidig ble jeg intimt kjent med en organisasjon jeg ser har sine utfordringer. Spørsmålet blir så om jeg synes det er verdt å fortsette dette arbeidet? Våre støttespillere i Lions har forsvunnet, ting har ikke blitt som jeg hadde håpet og jeg føler meg lei og ukomfortabel.

Jeg har derfor besluttet at nå har jeg gjort mitt. Jeg skal fungere som president i klubben ut dette Lions-året, men så er det slutt. Jeg kommer nok ikke til å melde meg ut, men jeg føler meg ferdig med administrasjon og styrearbeid for en god stund…

I Cyberklubben så er det vel beste vi har gjort i år, å samle inn over titusen kroner til Lions arbeid i Syria, kun ved bruk av sosiale medier.

Svigerfar gikk bort

Slutten på året var ikke så hyggelig, svigerfar har lenge slitt med haltende helse, og i oktober sovnet han stille inn på Tønsberg sykehus etter en omfattende operasjon. Legen sa det egentlig ganske bra; kroppen hans kjempet kriger på flere kanter, de prøvde å fjerne den verste krigen, men det hjalp desverre ikke. Nå er vi ferdige med å rydde opp og ordne det som må ordnes.

Jeg synes egentlig det er litt rart at det i 2015 ikke finnes mer digital assistanse til de etterlatte, her har staten Norge ett stort forbedringspotensiale. Ikke minst NAV som fortsatt insisterer på at vi må printe ut dokumentasjon for å sende den på tvers av hele landet for innskanning…

Jul i eget hus

For andre år på rad arrangerte vi julaften i eget hus. Ett år til og vi har etablert en ny tradisjon. Ikke sant!?

Denne jula er vi mer innbodd, vi har funnet oss til rette, satt vårt preg på huset og slapper mer av. Julaften var fantastisk fin. Iris har begynt å skjønne konseptet med gaver og er helt oppslukt av gaven hun fikk fra oss og besteforeldre; et digert dukkehus.

Romjulen burde ikke by på noen overraskelser, jeg har gjort en avtale med en kunde om å jobbe én time hver dag, ellers skal vi slappe av, dra litt på besøk og generelt kose oss!

Hva bringer 2016?

Først og fremst gleder jeg meg Melodi Grand Prix finalen i Oslo Spektrum i februar, det var den fineste julepresangen jeg fikk i år. Så gleder jeg meg til sesong 6 i Game of Thrones, men i år tror jeg faktisk jeg gleder meg enda mer til sesong 3 av Black Sails.

Ellers gleder jeg meg også til februar-mars en gang når OBOS lanserer en ny reklamekampanje der vårt hus har vært en av lokasjonene for filminnspilling.

Jeg gleder meg også til den årlige Hemsedalturen med Sopra Steria, og ikke minst en roadtrip som vi har begynt å planlegge med mine foreldre som blant annet skal inneholde en dag med dresin-kjøring.

Jeg er litt usikker på hvilken retning jeg skal dra denne bloggen, jeg føler jeg har vimset veldig i 2015… men jeg tror fortsatt ikke folk vil finne svar på ALT de søker på her.

En kommentar om “Hva skjedde i 2015?”

Legg igjen en kommentar