Ny Chromecast, hva er forskjellen?

Jeg tenkte at jeg ikke trengte å bytte ut mine originale Chromecaster, men jeg klarte ikke dy meg tilslutt. Så, ble det noe bedre?

Har du ikke helt skjønt greia med Chromecast ennå? Da foreslår jeg at du leser denne bloggposten først, og kanskje skummer igjennom andre bloggposter jeg har skrevet om Chromecast.

Kort sagt er Chromecast en dings du plugger inn i TV’en din for å gjøre selv den dummeste TV til en smart-TV styrt fra mobiltelefonen eller nettbrettet ditt.

Hva er nytt?

Det første du legger merke til er selvfølgelig utseendet. Første generasjon Chromecast så ut som en forvokst minnepinne. Andre generasjon ser ut som en hockeypuck med en kort HDMI kabel koblet til. Den kommer også nå i tre farger, sort, gul og rød.

Jeg kjøpte meg en gul og en rød, direkte fra Google. Der koster de nå 90 kroner mer enn første generasjon, og det er en grunn til det, den skal jeg komme tilbake til.

Grunnen til at Google har gått for hockeypuck designet er to ting. Enkelte opplevde at forrige generasjon Chromecast var litt kronglete å få festet bak TV’en, spesielt hvis den var veggmontert og HDMI-portene stakk rett ut, ikke sideveis. Vi har to TV’er hjemme med Chromecast, en Samsung og en Sony. Sony TVen vår er slik, så der måtte TV’en stå litt ut fra veggen. Dette fungerer mye bedre med den nye Chromecasten.

Den andre grunnen til at Chromecast har vokst i størrelse er at det er kommet flere WiFi antenner på plass. Nå støtter Chromecast både 2,4GHz og 5GHz-båndene (802.11ac). Det betyr en raskere og mer stabil forbindelse, spesielt om du bor i en blokk og alle naboene dine har samme billige 2,4GHz hjemmeruter fra Elkjøp.

Jeg har jo nylig bygget meg ett AirTies-nettverk i huset, så jeg merket virkelig forskjell. Videoer laster nå mye raskere, og de typiske to-tre sekundene med hakking i starten av en YouTube-video eller Netflix-film er nå borte.

Var det verdt oppgraderingen?

Tja… for meg som er litt over snittet interessert i teknologi så var det verdt det fordi jeg fikk byttet over til ett mer moderne 5GHz nett, om de 2-3 sekundene med spart lasting og hakking på starten av filmer er verdt kronene får hver enkelt bestemme for seg selv. Kroner 380,- er uansett en svært lav kostnad, så hvis du ikke har kjøpt deg en Chromecast før, så er det ingen grunn til å nøle lenger.

Chromecast Offers
Tilbud til nye Chromecaster
Ut februar 2016 så kan du dessuten få endel betal-tjenester gratis, som for eksempel ViaPlay i tre måneder.

Det finnes stadig flere apps som støtter Chromecast, både på Android og iOS.

Ønsker du en mer inngående test, sjekk DinSide sin test.

Legg igjen en kommentar