#ukasapp 04/16 – ComiXology

Nettbrettet mitt er redusert til tre funksjoner: Fjernkontroll for Netflix via Chromecast, filmfremviser i bilen og dings for å lese tegneserier.

Med apper som Marvel Comics, Comics by ComiXology og Dark Horse Comics, så finnes det nå en hel verden av tegneserier tilgjengelig bare noen klikk unna, og nettbrett er en ganske perfekt plattform å konsumere tegneserier på.

Marvel Comics appen selger kun Marvel tegneserier, så den har jeg droppet helt. Dark Horse Comics har stort sett bare litt mer alternative tegneserier, gjerne ofte tegneserier basert på TV-serier eller spill. ComiXology er appen man bør starte med. ComiXology selger alle Marvel-seriene, alle DC Comics seriene, Dynamite og mange andre. Det er her det største utvalget er.

ComiXology har forøvrig nylig blitt kjøpt av Amazon, så jeg er litt spent på hva som skjer der, om ComiXology appen blir integrert i Kindle, eller om de fortsetter som to forskjellige tjenester.

Appen finnes for iOS og Android, både for nettbrett og mobil, samt at de har en web-leser du kan bruke på hvilken som helst PC. Dog på sistnevnte er bildekvaliteten litt nedskalert.

Seriene og fremgangen din blir synkronisert via skyen så jeg kan fint lese en tegneserie i sofaen hjemme på nettbrettet, også fortsette lesingen på T-banen på vei til jobb på mobilen.

Personlig kjøper jeg hovedsakelig såkalte «Collected Editions», da får du gjerne med hele historier som opprinnelig har vært spredd over 5-6 blader, med litt bakgrunnsinfo og annet bonusmateriale.

Noen serier å starte med

Hvor skal man starte? Her er tre av mine favoritter:
Tegneserier

  • American Vampire – En litt annerledes vampyr-serie som følger en ny type vampyrer over ett århundre. Litt artistisk tegnet og uten klare helter. Det finnes 7 store samlinger å kjøpe. En absolutt favoritt hos meg.
  • Lady Mechanika – En Steam Punk serie som det desverre kun finnes to historier fra. Fantastisk tegnet, en ren nytelse å lese. Her finnes det ingen samlinger så du må kjøpe alle 12 bladene enkeltvis, men de er verdt det!
  • Red Sonja – spinoff fra Conan som har blitt dumpet av Marvel og siden blitt plukket opp av Dynamite. Det finnes ett enormt utvalg av blader og samlinger å plukke opp. Jeg liker best seriene skrevet av Gail Simone.

Legg igjen en kommentar