Endelig nøkkelfritt hus

Helt siden vi flyttet inn i nytt hus for litt over ett år siden har jeg hatt lyst på Yale Doorman. Nå kjøpte vi og integrerte med Verisure.

Vi benyttet oss av ett nyttårstilbud fra Oslo Låsservice og fikk selve dørlåsen montert. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å kjøpe og montere selv, men når jeg så hvordan montøren strevde med vår ekstremt tykke dør, og måtte fore ut lista i tillegg så er jeg veldig glad for at vi valgte å få den montert.

Verisure AppYale Doorman fungerer utmerket uten å kobles opp mot Verisure, men det ble mye mer brukervennlig når jeg fikk Verisure-modulen i posten en uke senere og monterte den inn. Det var forøvrig svært lett å gjøre selv.

Ved å integrere Doorman med Verisure, så tar Verisure over kontrollen, all konfigurasjon gjøres på websidene eller appen deres istedet for å taste masse koder på døra. Det blir mer oversiktelig hvem du har gitt adgang og ikke minst, du kan fjernstyre døra fra mobil-appen.

Det eneste du egentlig mister av original-funksjonalitet er å lage 24-timers midlertidige adgangskoder for håndtverkere o.l. Til gjengjeld så kan du altså fjernstyre døra fra mobilen, så det er ikke noe stort tap slik jeg ser det.

I appen får du også en logg over hvem som har låst seg inn og ut, men pushmeldinger fungerer ikke, selv om du kan velge å få dem. Det er like greit for oss for vi har valgt at døra låses automatisk hver gang du lukker den, så det hadde blitt mange pushmeldinger hver dag…

Husalarm

Du kan slå på alarmen fra døra, men Verisure har gjort dette såpass kronglete med tastekommandoer at det enkleste synes vi er å legge igjen alle brikker hjemme og bare bruke appen på mobilen.

Når du kommer hjem igjen, så slåes alarmen automatisk av når du åpner døra med kode. «Damen i døra» sier til og med ifra (på norsk) at nå er alarmen slått av.

Ønsker du å bruke brikke for å åpne døra må du i tillegg taste en kode for å slå av alarmen, så brikkene virker på meg litt overflødige. Brikkene er fine for små barn så de slipper å huske koden, men da kan du ikke ha på husalarmen.

Doorman drives av fire AA-batterier og de skal holde til 10.000 døråpninger. Erfaringer fra venner tilsier at de dermed skal holde i 1,5 til 2 år. Når batteriene nærmer seg slutten lyser låsen rødt og «damen i døra» sier ifra hver gang du låser deg inn om at du må bytte batterier.

Totalt sett ble det en investering på kroner 5490,- for låsen, montering og Verisure-modul. Ganske stiv pris, men jeg synes det var verdt det. Aldri mer trenger vi å bekymre oss for husnøkler, vi er alltid sikre på at huset er låst og det er lettere å slippe inn folk når du ikke er hjemme selv.

5 kommentarer om “Endelig nøkkelfritt hus”

 1. Hei.
  Er litt skuffet over oppsett interface på App & webminside – amatørmessig men virker med litt plunder!

  Spørsmål: «dine sensorer ser ut til å virke, men må du betale for bruk seller er det fritt som med Doorman»
  (dyre sensor BTW) 🙂

  Svar
  • Tja, alt kan i teorien hackes, men det er vel uverveiende mer sannsynlig at noen stjeler nøkkelen din enn at noen klarer å hakke Verisure og finne akkurat din kode og adresse.

   Svar

Legg igjen en kommentar