Vis meg hvor du bor og jeg skal si deg hvem du er…

…det hevder ihvertfall markedsanalysebyrået InsightOne at de kan. De har kartlagt alle adresser i Oslo og Akershus og mener at de kan si noe om hvem jeg er. Stemmer det?

Aftenposten har lagt ut en søkemotor der du kan skrive inn din adresse og se hva InsightOne tror de vet om deg. Jeg har testet og endel stemte ganske bra, noe stemte ikke så bra. De har til og med laget en ordsky per «familiekategori». Her er min familie sin ordsky (kategorien «P4 og elbil»):

Ordsky fra InsightOne

For å ta ordskyen først. Ja, vi ser endel på NRK3 når vi ser på lineær TV (noe vi gjør mindre og mindre), vi bor i rekkehus i ett borettslag, vi spiser endel sushi, har en nettradio i hvert rom, 50% av arbeidsstyrken jobber i staten, resten i næringslivet, og vi er veldig glade i hytteferier. Så endel treffer ganske bra.

Videre hevder InsightOne at det er lav innvandrerandel i nabolaget. Vi bor på Mortensrud, så der har de nok bommet noe, selv om akkurat vårt borettslag er mer etnisk norsk enn Mortensrud generelt. De hevder at vi kjører Kia, Skoda eller Opel. Vi kjørte Opel i tre år, men har nå de siste åtte årene kjørt Suzuki.

De hevder også at vi bor i terrasseblokker fra 80-90 tallet. Feil, vi bor i en helt ny tomannsbolig. Det finnes ingen terrasseblokker i umiddelbar nærhet, dette er ett område med nesten bare nye boliger.

Ganske interessant å se hvor mye de har fått med seg, selv om en god del av det de skriver ikke passer helt på oss, så ser jeg at for nabolaget generelt passer det nok ganske bra. Jeg liker nabolaget mitt jeg 🙂

Om du bor i Oslo eller Akershus, test selv.

En kommentar om “Vis meg hvor du bor og jeg skal si deg hvem du er…”

Legg igjen en kommentar