Marshmallow til LG G4 er her!

Da Google lanserte Android versjon 6.0 (Marshmallow) var LG tidlig ute og annonserte at deres G4 skulle være først ute med oppgradering, men det var bare for et par dager siden at OTA’en kom hit til Norge.

Android 6.0 er ikke en stor oppdatering visuelt eller funksjonelt, men det er endel nyheter under panseret som gjør en stor forskjell.

Fra Google så er det tre viktige nyheter i Android 6.0:

  • Google Nå – Bedre kontekstuelle søk direkte fra appene basert på hva du har skrevet inn. Min erfaring er at dette ikke alltid fungerer.
  • Batteritid – Dette er den viktigste nyheten for LG G4 brukere ihvertfall, G4 har ikke vist en veldig imponerende batteritid. Med Android 6.0 så introduserer Google «Doze» og «App Standby». Min erfaring så langt er at dette har doblet brukstiden mellom ladinger på min G4.
  • Rettigheter – Nå trenger du ikke lenger gi apper alle rettigheter de ønsker. Istedet for å akseptere alle tilganger når du installerer appen, så vil den spørre deg om tilgang første gang den trenger tilgangen. Jeg er litt usikker på om folk flest bryr seg, men dette er faktisk ett stort steg for kontroll på hva du deler av informasjon.

LG G4 med blå batteridørI tillegg til disse nyhetene har LG selv justert og lagt til noe funksjonalitet i sitt grensesnitt. Blant annet hevder de å ha forbedret den automatiske belysningen, de har døpt om noen av sine apps og ryddet litt opp i alle innstillingene.

Jeg merker også at telefonen nå takler bedre å ha mange tunge applikasjoner igang samtidig. Om det kun er Google sin nye App Standby funksjonalitet eller om LG også har luket ut noen tregheter i egen kode vet jeg ikke, men jeg vil tippe det er en kombinasjon.

Alt i alt er jeg strålende fornøyd med oppgraderingen. Den tok totalt ca en times tid og gikk ganske smertefritt med unntak av tre problemer, Pocket Cast og Deezer måtte synkronisere alt offline-innholdet på nytt og Pebble Time ble av en eller annen uforståelig grunn avinstallert.

Grensesnittet er i hovedsak uendret, men merkbart bedre ytelse og batteritid gjør at det føles som en ny telefon.

For å feire at jeg nærmest har fått «ny telefon», så har jeg bestilt meg ett nytt batterideksel i blått skinn. Siden LG fortsatt ikke ønsker å selge disse i Norge, så har jeg bestilt det på eBay 🙂

2 kommentarer om “Marshmallow til LG G4 er her!”

  1. hei,jeg tror jeg mistet varsel lyset på mobil etter oppdateringen, varsellyset som har forskjellige farger til hver app? vet du noe om dette?
    mvh. geir

    Svar

Legg igjen en kommentar