Dette er min nærbutikk

Vi har nesten sluttet å handle dagligvarer i fysisk butikk, det sparer vi både tid og penger på. Sunnere er vi nok også blitt!

Høgskolelektor på BI, Odd Gisholt, hevder at forretningsmodellen til Kolonial.no ikke er bærekraftig. Jeg skal ikke prøve meg på å argumentere på det økonomiske aspektet ved driften til Kolonial.no, men jeg tenkte å skrive litt om hvordan Kolonial.no og Godt Levert har endret vår lille familie sin hverdag.

Ja, for vi bruker to forskjellige nettbaserte tjenester for å skaffe oss dagligvarer.

Godt Levert

godtlevert-200x200Hver søndag kveld får vi en eske levert på døren med matvarer og oppskrifter til tre sunne middager. Det betyr for oss at vi hver uke vet, uten å måtte planlegge, hva vi skal ha til middag minst tre dager. Vi har valgt en type meny som passer for store og små, og der hver middag tar mellom 15-20 minutter å lage.

Oppskriftene er oppfinnsomme og sørger ikke bare for at vi spiser fisk minst en gang i uka, men også for at vi får ett mye mer variert og sunnere kosthold enn vi nok ellers ville fått.

Godt Levert er ikke billig, men matvarene holder høy kvalitet, kommer ofte fra mindre produsenter, og det aller mest positive: Vi spiser stort sett opp alt og kaster veldig lite mat.

Vi har også prøvd Adams Matkasse og foretrekker Godt Levert fordi vi synes oppskriftene er mer spennende, og levering på søndager passer våre aktiviteter bedre enn levering på mandager.

Kolonial.no

Livet er ikke bare middager, og uka består av flere enn tre dager. Derfor bruker vi også Kolonial.no. Dette er heller ikke i teorien noen billigere løsning enn å handle på REMA eller Kiwi.

Måten vi bruker Kolonial.no på, er at vi legger ting til handlelisten når vi kommer på hva vi trenger. Kolonial.no har en av de mest brukervennlige og raskeste nettbutikkløsningene jeg har sett. Handlekurven din lagres også selv om det går flere dager mellom hver gang du legger til varer og sjekker ut.

Dermed kan vi legge til varer både fra PC og mobil, mens vi sitter på T-banen, på kontoret, eller samlet hjemme i sofaen. Så en gang i uka, noen ganger annehver uke, sjekker vi ut varene og henter dem dagen etterpå på hentepunktet til Kolonial.no på Abilsø.

Akkurat, vi henter maten selv. For oss passer det bedre enn å få det hjemkjørt. Da kan vi hente varene når det passer oss. Noen ganger er det på vei hjem fra jobb, andre ganger er det på vei hjem fra trening eller andre sosiale aktiviteter.

Dette gjør at vi ikke lenger bruker tid på å vandre rundt i matvarebutikker, og vi handler ikke på impuls på vei hjem, sultne og slitne etter en lang dag på jobben.

Dette sparer vi penger på ved at vi ikke handler flere varer enn vi trenger. Vi sparer også miljøet fordi vi kaster mye mindre mat enn det vi gjorde før og vi sparer masse tid!

Julen 2015 handlet vi faktisk all julemat fra Godt Levert og Kolonial.no. Vi fikk deilig kjøtt fra Strøm Larsen uten å måtte stå i kø på Mathallen og andre flotte matvarer fra småprodusenter. Jeg kan med hånda på hjertet si at det var tidenes beste jul hjemme hos oss. Fantastisk god mat, uten å stresse i butikkene. Godt Levert sin ribbeoppskrift var rett og slett himmelsk!

Vi er fortsatt innom vår lokale Kiwi med jevne mellomrom, men det er stort sett bare for å kjøpe noen småting vi har glemt til dagens middag, eller hvis vi er godtesjuke på lørdagskvelden og har spist opp all sjokoladen.

Så jeg håper virkelig at våre nye dagligvare-gründere beviser skeptikerne feil, for for meg så er det hevet over enhver tvil at dette er vår foretrukne måte å handle dagligvarer.

Legg igjen en kommentar