Anonym filopplasting til nettsiden din

Bilde: Pexels.com

Har du vært frustrert over å ikke få sendt over en fil på epost? Slik kan du lage en opplastingsfunksjon på din WordPress-baserte blogg.

Noen ganger trenger du kanskje at noen kan sende deg noen filer som ikke kan sendes på epost fordi den er for stor eller har et format som ikke mailserveren din vil godta.

Jeg har brukt Iptanus Web Solutions sin WordPress File Upload utvidelse. Her er en rask gjennomgang av hvordan jeg har brukt denne utvidelsen.

Filopplasting

Jeg ønsket en enklest mulig filopplasting uten at man trenger å ha en egen bruker, men samtidig ønsket jeg en viss kontroll på hvem som kan laste opp filer. Jeg endte derfor opp med å lage en WordPress side som krever et passord. På denne måten kan jeg bare sende URL’en til siden og det generiske passordet til de som måtte ønske å sende meg noen filer. Da ser det slik ut for brukeren:

Filopplasting - passord-dialog

Ønsker du ikke å ha anonym opplasting, setter du bare opplastings-siden til å være «privat», da må brukeren ha en konto på ditt nettsted og være logget inn for å se siden.

Når brukeren har tastet inn passordet kan brukeren enkelt laste opp en eller flere filer i en jafs. Brukeren får en visuell tilbakemelding på hvordan opplastingen går, og beskjed når opplastingen er ferdig:

Opplasting av filer

Jeg ønsker ikke nødvendigvis at brukerne skal kunne se filene som er lastet opp, for det kan jo potensielt ligge filer der som ingen andre skal få tilgang på. Derfor har jeg lagt selve visningen av filene på en egen WordPress-side som jeg har satt til «privat», altså at jeg må være logget inn for å kunne se siden. Alle andre får bare en 404.

Når en fil er lastet opp får jeg automatisk varsel på epost med link til filarkivet.

Slik ser filarkivet ut for meg:

Se og laste ned filer

Hvis jeg derimot ønsker å gi noen andre tilgang til en fil, så kan jeg selfølgelig bare høyreklikke på filen i filarkivet og kopiere linken til filen. Den vil fungere uten passord eller pålogging.

Denne utvidelsen kommer i en gratis variant og en variant som du må betale noen dollar for. For de fleste vil nok gratisversjonen holde, men jeg liker alltid å støtte gode utviklere, så jeg har kjøpt fullversjonen, da får du en hel bråte med tilpasningsmuligheter.

Legg igjen en kommentar