Sommeren 2016

Sommeren 2016 nærmer seg slutten, hvordan har jeg tilbrakt den i år?

Ifjor tilbragte vi to fantastiske uker på en liten øy utenfor Sardinia. I år var vi kun her i Norge, og selv om det ikke var i nærheten så fin sommer som i 2014, så har det vært en fin sommer for det!

Luftballong over Oslo

OK, strengt tatt ikke en del av sommerferien, men en så spesiell opplevelse at det uten tvil kommer til å leve i minnet som en del av sommeren 2016.

I Sopra Steria har vi en luftballong som flyr over Oslo med jevne mellomrom iløpet av sommerhalvåret. Vi ansatte kan sette oss opp på en liste og få være med på tur. I år var det min tur til å få en tur opp. En ganske surrealistisk opplevelse å dingle 3000 fot over bakken i en liten stråkurv, uten noen som helst form for sikring.

Tandem-dresin

Mine foreldre fikk ett gavekort på Tandem-dresin i Dokka. Siden moren min ikke hadde veldig lyst, så dro faren min og jeg istedet. Bikkja måtte selvfølgelig med, så vi stroppet hundeburet fast på lasteplanet og syklet i vei.

Det var ganske gøy, men jeg skulle ønsket at de hadde trimmet skogen litt, vi syklet stort sett langs med vannkanten, men så stort sett bare skog og busker. Det var også mye buskvekster som pisket leggene våre der vi dundret avgårde på de gamle togskinnene. På Instagram-videoen under ser du jeg får en tregrein i trynet…

Hunderfossen

Mens faren min og jeg syklet dresin rundt Dokka så var Veronica, Iris og moren min i Hunderfossen Familiepark. Om kvelden var vi sammen og dagen etter var jeg med Veronica og Iris på dag to i Hunderfossen. Anbefales varmt om du har barn mellom 3 og 10 år, veldig barnevennlig og koselig.

Lassebo – Tjøme

Mesteparten av ferien vår tilbrakte vi på hytta vår, kalt Lassebo. Hytta ble bygget av onkelen til min mormor i 1952 og vært i familien siden den gang.

Været var litt opp og ned, men mest bra. Dermed fikk vi mange turer med båten. Iris elsker båtlivet, spesielt når vi kjører fort!

Vi fikk også besøk av mange gode venner i år; Therese, Johannes, Matteo, Hilde, Trond, Emilie, Fredrik, Elin, Jan Atle, Tone og Sølve har vært innom oss. I tillegg ble Iris såvidt kjent med Ida, en jente som bor tre hytter lenger bort og er to dager(!) eldre enn henne. Vi satser på at de får mer tid sammen neste år, det hadde vært fint hvis hun kunne få seg noen «sommervenner», akkurat som jeg hadde da jeg var liten på Tjøme.

Oscarsborg med Lions Club

Lionsklubbene i Oslo er tildelt kr 200.000 fra Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom.
Pengene bruker Lions til å organisere opplevelsesturer i sommerferien (og høstferien om pengene strekker til) for barn som ellers ikke får noen ferieopplevelser.

Den siste dagen i ferien vår var Veronica, Iris og jeg med til Oscarsborg og hjalp til på en fullbooket opplevelsestur for nesten 50 barn og foreldre. Det var givende og spennende. Forhåpentligvis blir dette et gjentakende tiltak for Lions.

Legg igjen en kommentar