Ikke kjøp ny mobil, forny den du har!

Har du lyst på ny mobil, men ikke råd, eller ikke funnet en modell du har lyst på? Forny heller den du har.

Fra min arbeidsgiver får jeg ny mobiltelefon annethvert år. Ofte har det resultert i at jeg har kjøpt meg en telefon for egen lomme også annethvert år slik at en telefon har sjelden vært lenger enn 12 måneder i mine lommer.

Ifjor fikk jeg en LG G4 av arbeidsgiver og det har hittil ikke kommet noen nye telefoner som har fristet meg så mye at jeg har vært villig til å investere i en egen mobil. Min mobil er fortsatt «bra nok». Det er ingenting jeg ikke får gjort med den og kameraet er fortsatt et av de beste tilgjengelig.

Likevel er lysten på noe nytt sterk. Derfor har jeg gjort andre grep for å få den deilige “ny-mobil-følelsen” igjen.

Derfor har jeg gjort fem grep:

  • Kjøpt nytt batteri
  • Kjøpt nytt minnekort
  • Kjøpt «skin»
  • Nullstilt telefonen
  • Byttet ut launcher

Ikke alle kan bytte batteri eller bruke lagringskort på sine mobiler, men på LG G4 er det enkelt, så jeg kjøpte nytt batteri fra billigste nettbutikk. Jeg kjøpte også et større minnekort, ikke for noen annen grunn enn at det er blitt latterlig billig, og man får aldri nok lagringsplass.

Så kjøpte jeg et skin for å dekke over gamle riper på mobilen og få en litt «ny» følelse, og byttet launcher for å få en annen og «ny» brukeropplevelse.

Skin fra Dbrand

Det finnes mange leverandører av skins til mobiltelefoner. Dbrand.com er en av dem jeg oppfatter som best på kvalitet og tilpasning til omtrent hvilken mobil som helst.

De bruker et materiale du varmer opp med en hårføner og former rundt kanter og lignende for å få en perfekt passform.

https://twitter.com/gauteweb/status/752933899718758400

Jeg valgte en treimitasjon og jeg synes resultatet ble veldig godt. Selve materiale har struktur i seg, ikke glatt som skins ofte er, så det føles nesten som tre også.

Nullstille telefonen

Synes du telefonen din er blitt treg og ustabil? Dette er en hemsko jeg fortsatt synes Android plattformen sliter litt med. Når det har gått ett års tid og du har installert og avinstallert alle mulige rare apper, så blir operativsystemet litt tregt og minnet fylles opp uten at du helt skjønner hvorfor. Sånn er det bare. Med Google Cloud backup og lignende er det gjort på 30-60 minutter å nullstille telefonen og få den opp igjen med dine data og innstillinger inntakt.

Så nå som telefonen har fått et nytt utseende og fått tilbake hastigheten trenger også brukeropplevelsen en fornyelse. Enkleste måten å gjøre det på er å bytte såkalt Launcher, altså grensesnittet for hjemskjermen og opplisting av applikasjoner og widgets.

Nova Launcher

Det hører kanskje litt snålt ut, men det er faktisk det viktigste grensesnittet mellom deg og telefon, så hvorfor nøye seg med den halvdårlige løsningen som jeg ofte synes mobilprodusenten har lagt inn?

Jeg har i et par år nå foretrukket Nokia Z Launcher, men har i det siste totalt forelsket meg i Nova Launcher.

Nova Launcher finnes i gratis versjon og betalt versjon. Jeg har kjøpt den og det er helt nødvendig for å kunne tilpasse så mye som jeg har gjort.

Nova Launcher er ekstremt rask og effektiv, så med mindre du har en Nexus vil du oppleve en ytelsesforbedring i tillegg til å få en haug med muligheter for tilpasninger.

https://twitter.com/gauteweb/status/753648979439710208

https://twitter.com/gauteweb/status/753648332132782084

https://twitter.com/gauteweb/status/753127513686245377

https://twitter.com/gauteweb/status/753338896537247745

Legg igjen en kommentar