#ukasapp 39/16 – WiFiMaximiser

Sitter du i stua og tester bredbåndet ditt med en hastighetsmåler? Fint det, men husk også å finne det beste stedet å ha aksesspunktet ditt.

Denne bloggposten er inspirert av en artikkel fra WiFi-sentralen.

Hjemme har jeg som jeg tidligere har skrevet om, ett trådløst nett bestående av tre aksesspunkter i ett mesh-nettverk.

For å sjekke om jeg har satt de optimalt opp i huset vårt, så har jeg brukt en app som bygger ett såkalt varmekart over huset. Et varmekart viser den trådløse dekningen i et område representert som farger, der god trådløs dekning vanligvis vil vises som grønn, mens svak til ingen dekning er rød.

Det finnes flere løsninger for dette, jeg har brukt Telstra WiFiMaximiser for Android. Har du en planskisse over huset/leiligheten din, så kan du importere den til appen, eller du kan (som jeg har gjort), tegne opp planskisse selv direkte i appen.

Når du har laget en planskisse du er fornøyd med, så plotter du inn hvor aksesspunktene dine står. Deretter vandrer du rundt i huset og markerer hvor du står hen. Jo flere punkter du markerer, så mer nøyaktig blir varmekartet ditt. Vi har tre etasjer i vårt hus, så jeg lagde en planskisse for hver etasje.

Toppetasjen WiFi varmekartFor å ta en etasje i huset vårt som eksempel så har jeg valgt toppetasjen der forholdene er dårligst.

Aksesspunktet jeg har i toppetasjen vår står på ett skikkelig dumt sted, det står på gulvet under en forhøyning. Dette gir ganske dårlig spredning.

Alt du ser på kartet til venstre i planskissen er takterrassen vår, altså utendørs. Det er derfor det er dårlig dekning der ute.

Last ned

Telstra WiFi Maximiser finnes for iOS og Android:

iTunes App Store
Google Play

Legg igjen en kommentar