Nvidia Shield Pro – Android TV

Android TV begynner å få fotfeste. Ett raskt søk på Komplett.no viser at de har 17 TVer til salgs med Android TV innebygget. Jeg har kjøpt verstingen, Nvidia Shield Pro.

Chromecast er fint og flott, men etter å ha brukt det nå ett par år i noen rom i huset og Apple TV på barnerommet, så har jeg begynt å innse at det er faktisk enklere å se på TV med en fjernkontroll enn å skulle styre alt fra mobilen.

Smart-TV grensesnittet på vår Samsung synes jeg er forferdelig og veldig låst. Apple TV er lekkert, ingen tvil om det, men også det er ganske låst.

Løsningen er Android TV

Android TV er Google sitt grensesnitt for TV. Google lanserte Nexus Player som en direkte Apple TV konkurrent for ett år siden. Allerede har de sluttet å produsere den. Antagelig fordi så mange TV-produsenter har nå begynt å legge sitt eget dårlige Smart-TV grensesnitt på hylla og begynt å levere TVene med Android TV innebygget.

Fordelen med Android TV er at du kan styre mye mer hva du ønsker å ha på TVen din. Du kan selv laste ned de appene du vil ha, og det begynner å bli ganske mange spill som støtter Android TV.

Jeg hadde ikke lyst til å kjøpe ny TV riktig ennå, så valget falt på verstingen, Nvidia Shield Pro.

Nvidia Shield Pro er så fokusert på spill at det følger med en spillkontroller, ikke fjernkontroll. Fjernkontroll er tilleggsutstyr. Jeg kjøpte også en fjernkontroll, men det går fint ann å bruke spillkontrolleren, eller Android TV-appen på din mobil som fjernkontroll.

Spillkontrolleren er helt nydelig å bruke, og Android-spill på storskjerm er kult! Dette er nok ikke spillkonsollen for hardcore gamers, men for sånne som meg, som liker å spille litt av og til, så er det helt perfekt.

En annen ting som er genialt med spillkontrolleren er hodetelefonutgangen som er i selve kontrolleren. Den gjør at jeg kan spille spill uten at resten av familien må høre på.

Jeg kjøpte ikke 500GB varianten, men den rimeligste 16GB varianten. Med Android Marshmallow oppgraderingen (den ble automatisk installert med en gang jeg slo på maskinen), så kan du putte inn ett stort MicroSD minnekort og slå sammen internminnet, så jeg kjøpte ett 64GB minnekort ved siden av.

Android TV grensesnittet er ganske lekkert og svært brukervennlig. Endel apper støtter høyepunkter-funksjonen på øverste rad, og enkelte endrer også bakgrunnen på hele skjermen når høydepunktene markeres. Som for eksempel NRK:

Android TV grensesnitt
Android TV grensesnitt

Manglende apper

Nvidia Shield Pro fungerer selvfølgelig også med Google Cast, noe som er nyttig for det er ikke alle tjenesteleverandører som har fått fingeren ut og laget en Android TV app ennå.

Netflix, NRK og SVT har nydelige apper til Android TV. Selvfølgelig så er også Youtube, TED og mange andre også på plass. Vi nordmenn savner fortsatt HBO Nordic og TV2 Sumo, men heldigvis kan disse da brukes via Google Cast (Chromecast) protokollen.

Litt merkelig at TV2 og HBO Nordic ikke prioriterer dette, NRK har laget en artikkel om hvor enkelt det var å utvikle støtte for Android TV.

Plex Media Server

Siden Disney Junior/Channel ikke ønsker å tilby streaming utenfor USA, så har jeg rippet en haug med barnefilmer fra DVD til Iris. Disse spiller hun på nettbrettet sitt, men ønsker også å se dem på TVen i stua selvfølgelig.

Hittil har jeg brukt Localcast-appen, men spesielt brukervennlig og stabil er den ikke ikke…

Derfor har jeg satt opp Plex Media Server på iMac’en min. Plex er verdt en egen bloggpost, men jeg skal begrense meg til å si at Plex er en fantastisk løsning, og med Android TV blir det en enda mer fantastisk løsning!

Plex-appen til Android TV er ekstremt gjennomført, gjør innkjøpet av Android TV nesten verdt det alene! Plex kommer forøvrig ferdig installert på Nvidia Shield Pro.

Du kan faktisk bruke Nvidia Shield Pro som en Plex server. Ønsker du det, ville jeg vel gått for 500GB modellen, men jeg tror det også skal fungere med en USB-harddisk. Personlig synes jeg det er mest praktisk å bruke iMac’en som server og Nvidia Shield Pro som en klient.

Nvidia Shield Pro med Plex

Nvidia Shield Pro er en dyr løsning, faktisk dyrere enn Apple TV, men med friheten som Android TV gir deg, og at du samtidig får en ganske rå spillkonsoll, så synes jeg det lett var verdt prisen. Anbefales!

3 kommentarer om “Nvidia Shield Pro – Android TV”

Legg igjen en kommentar