Oppgradering til AirTies Air 4920

Da jeg skrev om disse sist nevnte jeg en firmware-oppdatering som skulle komme iløpet av vinteren som var. Vel, den kom nå, sent men godt.

Oppdateringen kom OTA til alle kunder for en uke siden. Jeg fikk mulighet til å legge den inn manuelt selv noen uker før det, så jeg har hatt den inne en stund nå.

Sånn generelt merker du ikke store forskjellen, det skal ha vært rettet noen stabilitetsgreier. Min LG G4 har alltid vært notorisk dårlig til å holde på WiFi-forbindelsen, spesielt hjemme. Det ser faktisk ut som har blitt bedre nå. Samtidig har jeg oppdaget at den ene Chromecast’en vår er defekt/ustabil og tatt den av nettet, så det kan være det ene, det andre, eller en kombinasjon…

Ellers er det to store nyheter.

Ethernet mesh

Du kan nå gi flere av Air 4920-enhetene dine kablet tilgang til internett om du mulighet til det. Dermed får du en enda bedre internettopplevelse, og ikke minst mulighet til å bedre utnytte for eksempel en NAS om du har det. Denne funksjonaliteten kalles ethernet mesh.

Personlig får jeg ikke benyttet meg av denne muligheten ennå, men jeg vurderer å kjøpe meg et par små 1GB rutere og utvide nettverket mitt, det er noen dingser jeg kunne tenkt meg å ha på ett rent kablet nett, blant annet Nvidia Shield Pro-en min.

Mobil app

Webgrensesnittet til AirTies er ikke mye å skrive hjem om, men nå har de lansert en app som er ganske snasen. Den ser ikke like lekker ut som for eksempel ASUS og Huawei sine apper, men funksjonaliteten og mulighetene er fullt på høyde med konkurrentene. Her er noen eksempel-skjermbilder:

AirTies Air app for Android.

Du kan lese mer om firmware-oppdateringen i nyhetsbrevet til Eye Networks.

Les gjerne også den opprinnelige testen min av AirTies Air 4920.

7 kommentarer om “Oppgradering til AirTies Air 4920”

 1. Knall. Mine er også oppdatert og appen er lastet ned. Nyttig og se hvor de forskjellige dingsene kobler seg opp

  Svar
  • Jeg mener å ha sett at AirTies har muligheten til å sperre for gitte klienter i gitte tidsrom, som jo kan brukes som en form for foreldrekontroll. Jeg synes selv Eero og Luma så ut som veldig smidige løsninger, med en app for direkte justering av slike filtre. Luma så ut til å ha et ganske grundig system for det, med manuell og tidsbasert justering av aksess samt justerbart innholdsfilter. Med en router før airTies vil evt. innholdsfilter gjelde for all internet trafikk ikke bare for barnas klienter.

   Gaute, du som har systemet oppe. Er det mulig å sperre tilgang for gitte klienter til gitte tider via grensesnittet?

   Svar
   • Hei Thomas. AirTies har bare mulighet til å slå av det trådløse i gitte tidsperioder. Så det er alle eller ingen. En ruter med foreldrekontroll foran AirTies er veien jeg ville gått ja (og kommer til å gjøre når Iris blir gammel nok til å surfe selv).

    Min ASUS ruter har god funksjonalitet for foreldrekontroll.

    Svar
 2. Hei Eystein.

  AirTies har ingen foreldrekontroll, men du må ha en ruter i tillegg, så en skikkelig ruter med foreldrekontroll kan jo være løsningen (min ASUS ruter som står foran AirTies’ene har foreldrekontroll for eksempel).

  Svar

Legg igjen en kommentar