En slags omtale av Honor 8

Da Huawei lanserte sin Honor 8 så ble jeg forelsket ved første blikk. I mine øyne er dette den peneste telefonen tilgjengelig akkurat nå. Her er en slags omtale av telefonen.

For nesten fem år siden skrev jeg en test av den første Honor-telefonen til Huawei for Mobizmag.no. Jeg har opp igjennom årene testet mange Huawei-telefoner og dette var den første som imponerte meg. Det virker som om Huawei legger litt ekstra «ære» i Honor-serien som i praksis egentlig er litt penere men likevel billigere versjoner av deres vanlige telefoner.

Huawei har som vanlig gjort store forandringer til Android sitt grensesnitt. De fleste synes jeg er til det bedre, men noen kunne de spart seg for. Heldigvis er det lett å rette opp. På Huawei sine telefoner kan du justere på ekstremt mye under Innstillinger. Det er veldig mange valg her, men heldigvis er det en søkeboks i Innstillinger, så bare søk opp de tingene jeg merker her.

Avinstallere bloatware

Huawei har bundlet med endel unødig programvare, så gå inn i Apper og avinstallere alt du ikke vil ha. Typisk er dette demo-versjoner av EA spill og endel Huawei skytjenester.

Så har jeg deaktivert to apper som ikke lar seg avinstallere; Google Tastatur og Notisblokk. (fordi jeg heller bruker Swiftkey og Google Keep)

Beskyttede apper

Huawei har en ganske aggresiv profil for strøm- og ytelsestyring der de dreper apper veldig raskt når du ikke bruker dem eller skjermen slåes av. Under Batteristyrer kan du velge hvilke apper som skal beskyttes mot dette.

Apper som bør være beskyttet er meldingsapper (for eksempel Allo og Messenger), nummeroppslagsapper (for eksempel 180.no) og multimedia-apper (for eksempel Spotify), samt Android Wear, Pebble og lignende smart/treningsklokke-apper.

Andre justeringer

Bruker du 180.no eller lignende app for automatisk nummeroppslag må du passe på at de får alle rettigheter i Varslingsstyring.

Mens du er i Varslingspanelet, så kan det være greit å slå av visning av operatørnavn, dette tar unødig mye plass i statuslinjen.

Bytte ut Huawei startside

Jeg er ingen fan av Huawei sin minimalistiske startside-løsning. Den er i praksis en rip-off av iOS sin startskjerm.

Joda, den ser pen ut men den blir fort rotete og uoversiktlig og jeg synes ikonene er for store og tar for mye plass. Så jeg bruker Nova Launcher Prime istedet.

For å sette Nova, eller den launcheren du foretrekker, som standard, må du søke opp Standard app instillinger og velge Starter. Her kan du forøvrig også velge andre standard SMS-applikasjoner, kameraapplikasjon, osv, osv…

Apper som ikke fungerer på Honor 8

Jeg har funnet at noen apper jeg bruker ikke funger helt perfekt på Honor 8, og dermed antagelig heller ikke på andre Huawei-telefoner:

 • 1881 nummeroppslag fungerer ikke av en eller annen grunn, 180.no fungerer helt utmerket. Dette opplevde jeg også med Huawei Mate 7 husker jeg.
 • Oslo Bysykkel-appen kræsjer bare ved oppstart Oppdatering: Fungerer etter Android 7.0 oppgraderingen.
 • Det fungerer ikke å gå frem/tilbake med bluetooth-utstyr eller på skjermlåsen med Spotify. Pause fungerer fint derimot, og alt fungerer på andre musikkspillere. Oppdatering: Dette begynte plutselig å fungere etter noen dager…

8 positive ting ved Honor 8

 1. Skjermstørrelsen. Jeg trodde det skulle bli rart å gå ned i skjermstørrelse fra 5.5 til 5.2, men det har bare vært positivt. Jeg synes ikke jeg merker noe særlig til at skjermen er mindre, samtidig som telefonen er mye greiere å ha i lomma og holde i en hånd.
 2. Batteritiden. Det er imponerende bra batteritid. Skjermen er litt lavere oppløst en andre toppmodeller, og det har nok mye å si for strømforbruket. Du merker ikke noe til det i praksis, skjermen er nydelig den.
 3. Kameraet. Honor 8 har ikke fått Leica stemplet som broren sin, Huawei P9, men er likevel det eksakt samme kameraet, bare med ett forbedret grensesnitt i kamera-appen.
 4. Fingeravtrykkknappen. Ikke bare er den ekstremt rask og presis, den har masse praktiske og konfigurerbare funksjoner for swipe, klikk, dobbeltklikk og hold.
 5. Hastigheten. Denne telefonen er imponerende rask. Jeg vet den ikke scorer helt på topp i benchmark-tester, men i praksis ser jeg ikke behovet for noe raskere. Jeg har ikke opplevd noen forsinkelser eller hakking noe sted, selv ikke med det nye Asphalt Extreme spillet, og telefonen blir aldri spesielt varm. Selv ikke etter lengre tid med tunge spill og lyd over bluetooth.
 6. Søkefunksjonen i Innstillinger. Hvorfor er ikke dette standard i Android? Riktignok har Huawei lagt til ett enormt antall instillinger man kan skru på i forhold til hva som er vanlig, men å lete seg frem i innstillingene er alltid noe vanlige brukere sliter med.
 7. EMUI. Jeg misliker virkelig  Launcheren til Huawei. Den har jeg som sagt byttet ut med Nova Launcher og Alos ikonpakken for å beholde utseende Huawei prøver på. Resten av EMUI er jeg blitt storfan av, liker det mye bedre enn «stock Android».
 8. Varslingsmenyen. Huawei har valgt å ikke bruke «kort» varianten som er standard i Android for tiden og som de fleste andre produsenter følger, men heller fikle videre på sin tidslinje-variant. Jeg liker den mye bedre.

Alt i alt

Jeg synes Huawei sine tilpasninger til Android i hovedsak er positive og pene, men for noen er det nok ett litt overveldende omfang av valgmuligheter når du titter under lokket. Med litt tuning her og der er dette en griselekker og lynrask telefon.

NB: Har du en Huawei P9, eller en annen nyere Huawei? De samme tipsene jeg har listet opp her for optimalisering av telefonen gjelder for alle nyere Huawei telefoner.

Her er en grundig gjennomgang av telefonen for de som er interessert:

Legg igjen en kommentar