Få Huawei til å se mer «Android» ut

Huawei har de siste par årene begynt å få taket på å lage lekre telefoner maskinvaremessig. Det mange derimot ikke er så glade i, er deres EMUI grensesnitt. Her er hvordan du kan få en nyere Huawei telefon til å se ut som den Android telefonen den er.

ADVARSEL: Denne bloggposten forutsetter at du er komfortabel med å laste ned filer fra ukjente utviklere og fikle med filsystemet til din mobil.

EMUI er ett skal som definerer farger, effekter og ikoner på operativsystemet, akkurat som for eksempel TouchViz til Samsung, Sense til HTC og lignende. Huawei har lagt opp til at dette grensesnittet kan endres ved bruk av temaer. Huawei selv tilbyr en haug med mer eller mindre vellykkede temaer, men personlig har jeg lagt min elsk på VUi temaet fra XDA Developers forumbrukeren venom007.

Last ned og installer VUi-tema

Temaet kan du laste ned fra denne forum-posten.

Du kan velge mellom litt forskjellige stiler, personlig har jeg gått for temaet med stock navbar, men den med Pixel navbar er også ganske stilig.

Deretter må du endre filnavnet fra *.zip til *.hwt. Altså ikke pakke ut filen, bare endre filnavnet. Så må du legge filen i mappen hwthemes som du finner på rot på minnekortet ditt, eller på internminnet. Personlig liker jeg Total Commander til slike operasjoner, men Huawei har også inkludert en enkel filbehandler med telefonen.

Deretter kan du starte opp appen Temaer, gå til Mine og velge VUi derfra.

Bytte ut Huawei startside

Huawei sin minimalistiske startside-løsning er ett stygt forsøk på å herme etter iOS, så for å få den skikkelige Android-følelsen må denne byttes ut.

Ønsker du å være Android-purist så bruker du selvfølgelig Google Nå-starter. Jeg liker litt mer tilpasningsmuligheter og bruker derfor Nova Launcher Prime med ikon-temaet Dives istedet.

For å sette den launcheren du foretrekker som standard må du søke opp Standard app instillinger og velge Starter. Her kan du forøvrig også velge andre standard SMS-applikasjoner, kameraapplikasjon, osv, osv…

Bildegalleri

Her er noen skjermbilder av hvordan dette kan bli seende ut på en Huawei-telefon (tastaturet brukt i skjermbildet av en SMS er SwiftKey).

Legg igjen en kommentar