2016 – Året i gadgets

For meg er alltid en måleparameter for hvor bra ett år har vært, hvor mange kule gadgets har har fått meg. 2016 har vært både nedtur og opptur, her er mine innkjøp i år.

Jeg trodde jeg skulle kjøpe meg en ny smartklokke i år, det ble ikke noe av. Det ble heller ikke noe 360 graders kamera som jeg trodde ville ta av. Jeg var også helt sikker på at vi kom til å kjøpe en ny TV, men neida… Jeg fant rett og slett ingen modeller jeg syntes var verdt en oppgradering fra det vi allerede har.

Her er de gadget-kjøpene jeg er mest fornøyd med i 2016.

Raspberry Pi 3

I mars kunne jeg ikke dy meg lenger, så en dag jeg gikk forbi Kjell Company ble det en Rasperry Pi 3 med meg hjem.

Raspberry Pi 3

Raspberry Pi er utviklet av en organisasjon for å oppmuntre og fremme teknologisk forståelse og utvikling i skoleverket, ikke for godt voksne nerder som meg, men moro er det. Jeg har ikke fått lekt så mye med den som jeg håpet. Den kjører for tiden Pixel og jeg bruker den hovedsakelig til å spille med en Sinclair ZX Spectrum emulator. Akkurat nå ser jeg på mulighetene til å flytte min Plex server over fra iMac’en til Raspberry’en.

Dell Chromebook 11

I mai gikk min gamle Acer Chromebook istykker og jeg måtte skaffe meg en ny bærbar PC. Valget falt på Dell Chromebook 11, ett valg jeg er utrolig godt fornøyd med!

Dell Chromebook 11

Hvis du drømmer om en sexy liten MacBook Air, så er denne i motsatt ende av skalaen utseendemessig og prismessig. Du kan kjøpe en Chromebook til alle i familien til prisen av én MacBook. Bruksverdi… det kommer litt ann på ditt praktiske behov.

En forutsetning for Chromebook er at du trives med å eksistere i skyen, Chrome OS er i all hovedsak bare en nettleser. Google har begynt å tilgjengeliggjøre Google Play med Android-apps for Chrome OS, men foreløpig kun for utviklere og utvalgte PC-modeller. Dell Chromebook 11 er på listen over modeller som skal få denne tilgangen iløpet av 2017. Da vil bruksverdien mangedobles.

Nvidia Shield Pro/TV

I slutten av august begynte jeg å bli lei av å bruke Chromecast til alt vi så på TV, så jeg kjøpte den beste TV-dingsen på markedet (etter min ydmyke mening), Nvidia Shield Pro Android TV.

Nvidia Shield TV

Nvidia Shield Pro er så fokusert på spill at det følger med en spillkontroller, ikke fjernkontroll. Jeg simpelt hen elsker å spille TV-spill med Nvidia Shield’en min!

Fjernkontroll er faktisk tilleggsutstyr og forsåvidt noe du ikke trenger om TV’en din følger HDMI-CEC standarden, da kan du bruke TV’ens fjernkontroll istedet.

Honor 8

Fra min arbeidsgiver får jeg ny mobiltelefon annet hvert år. Det blir for sjeldent for meg, så annet hvert år så kjøper jeg meg en telefon selv. I år falt valget på den utrolig lekre Honor 8 fra Huawei.

Honor 8 - Bilde tatt av Gaute Holmin

Jeg digger denne telefonen rått, jeg har hittil ikke funnet ett eneste godt argument for å kjøpe en dyrere telefon med unntak av eventuelt ønske om større skjerm eller støtte for Google Daydream (VR).

AKG Y50 BT

For ett par år siden fikk jeg AKG Y50 hodetelefoner til jul. Jeg elsker «AKG-lyden» (har tre AKG-hodetelefoner liggende) og siden Samsung nylig har kjøpt dem opp så tenkte jeg at det var på tide å oppgradere før Samsung eventuelt ødelegger merket.

AKG Y50 Bluetooth

Så i romjulen tok jeg turen innom Expert og plukket opp ett par til nedsatt pris. Jeg får komme tilbake til dem om noen uker når jeg har fått brukt dem en stund.

Hva bringer 2017?

Dette året tror jeg at det blir en Pixel mobil på meg, med VR-briller så klart. Det blir ihvertfall en eller annen mobiltelefon med DayDream støtte og VR-briller til.

Ellers, kanskje en ny smartklokke. Jeg ser for meg Withings HR Steel eller kanskje Vector Luna.

iMac på kjøkkenet

Iløpet av 2017 blir også iMac’en vår, hubben i hjemmet, 5 år gammel. Kanskje på tide å erstatte den, men med hva da? Skal vi legge Apple bak oss og gå får en Microsoft Surface Studio kanskje? Eller blir det en ny iMac? Jeg ser at dagens billigste iMac har nesten identiske spesifikasjoner som min 5 år gamle… og den gamle fungerer jo fortsatt helt utmerket.

Legg igjen en kommentar