29 kr/mnd for å føle meg trygg

Jeg har prøvd mange forskjellige løsninger for backup av nettsidene mine, nå bruker jeg Vaultpress og føler meg trygg.

Vaultpress er en del av WordPress Jetpack. Med Vaultpress har du en automatisk backup-løsning som kjører hver natt. Du har ubegrensett med lagringsplass og de har veldig brukervennlige løsninger for å gjennopprette hele eller deler av nettstedet ditt, inkludert flytting til ett nytt domene.

Tidligere har jeg benyttet meg av backupløsninger som sender meg databasen på epost, kopierer innholder ned i en mappe på samme webserver og som kopierer hele nettstedet over til Dropbox. Fellesnevneren er at de krever vedlikehold, oppfølgning og eventuelt ett Dropbox abonnement.

Nylig lanserte WordPress ett betydelig billigere Jetpack abonnement som de kaller Personal, til kun ca 29 norske kroner i måneden. Dette inkluderer ubegrenset backup med Vaultpress, så da slo jeg til.

Hva er Jetpack?

Jetpack er en samling med plugins og tjenester utviklet av teamet bak WordPress. Det er mange meninger om Jetpack og det er ikke alle funksjonene i Jetpack som bør brukes ukritisk. Likevel er jeg blitt glad i Jetpack og jeg har skrevet om mine favoritter i Jetpack tidligere.

De fleste funksjonene i Jetpack er helt gratis å bruke, det bare krever at du har en WordPress.com konto, men de har også tjenester du kan betale for. Disse tjenestene er delt opp i tre abonnementer kalt Personal, Premium og Professional. Det finnes en enkel oversikt over hva forskjellene på disse abonnementene er, men generelt vil jeg si at:

  • Personal – For deg som vil ha en problemfri backupløsning, men er selvgående på det meste ellers.
  • Premium – Samme som Personal, men med en løsning mot malware og CDN løsning for video. Driver du mye med video ville jeg sterkt vurdert denne.
  • Professional – Hvis du lever av nettsiden din bør du vurdere dette. Her får du med SEO verktøy og sanntidsbackup, ikke bare nattlig. Du får også med en auto-fix funksjon mot malware.

Backup

Det viktigste for meg, er egentlig at jeg nå har en backupløsning som jeg aldri vil trenge å tenke noe på, den bare virker. Hver dag! Det er for meg verdt 29,- kroner i måneden.

VaultPress Vital Signs

VaultPress viser noe de kaller «Vital Signs». Dette skal illustrere hvor mye VaultPress tar backup av hver dag.

Den første backupen tar laaang tid. Jeg valgte vanlig FTP som overføringsmetode, og det tok 3-4 dager før de ble helt ferdig. De neste backupene er inkrementelle, altså tar bare backup av endringene. VaultPress anbefaler SSH og/eller SFTP så det har jeg satt opp nå istedet.

2 kommentarer om “29 kr/mnd for å føle meg trygg”

  1. Jeg bruker ManageWP, som er ennå billigere og mer smertefritt, synes jeg. Så slipper man også å installere Jetpack som opptar så mye ressurser.

    Svar

Legg igjen en kommentar