AKG Y50BT – trådløse hodetelefoner

En av de hodetelefonene jeg har vært mest fornøyd med er AKG Y50. Derfor kunne jeg ikke dy meg da jeg oppdaget at de var kommet i trådløs utgave, de ble årets romjulsgave til meg selv.

AKG er en av verdens eldste lydprodusenter og eies idag av Harman. Harman er iferd med å bli kjøpt opp av Samsung fordi Samsung ønsker seg inn på bilaudio-markedet. Hva som vil skje med merkene Harman eier, som AKG er usikkert. Jeg håper Samsung lar dem fortsette som før, for jeg digger AKG.

Les min test av AKG Y50 på Mobizmag.no.

Med Y-serien går AKG for ungdommen med fokus på ett litt mer prangende design og rimelige priser sett opp mot lydkvaliteten.

Dette er ett sett lukkede on ear-hodetelefoner med alle bluetooth standardene du ønsker deg, inklusive APT-X. Drivelementene er 40 mm store og leverer den velkjente AKG-lyden med klare diskanter og herlig respons i bassen.

Batteritiden skal ligge på 20 timer, jeg har ikke sjekket det nøye, men det virker som om det stemmer for meg. Med tanke på at hodetelefonene praktisk talt ikke har vokst noe fra den kablede modellen synes jeg det er ganske bra.

Det er egentlig kun en negativ ting jeg finner med disse hodetelefonene. Knappene på høyre ørekopp kunne vært litt greiere å skille fra hverandre.

Tre farger og bedre byggkvalitet

AKG Y50BT koster litt over dobbelt så mye som AKG Y50. for den prisforskjellen får du altså bluetooth, men du får også en merkbart og synlig bedret kvalitet på hodebøylen og litt mykere øreputer.

Hodetelefonene kommer i sort, sølv og blå. Liker du å skille deg ut, velger du blå, ønsker du litt anonyme hodetelefoner velger du sort og ønsker du de som ser mest elegante ut, velger du sølv. Jeg valgte sølv denne gangen.

Konklusjon

Det er altså ingen aktiv støydemping her, men hodetelefonene er bygget slik at det kommer hverken noe særlig lyd inn eller ut. Jeg kan fint gå ved siden av motorveien uten å høre noe annet enn musikken jeg spiller. Jeg kan også sitte på T-banen uten å høre en lyd av T-bane støy eller mennesker som prater, samtidig som de som sitter ved siden av meg ikke hører noe av min musikk.

Jeg digger disse hodetelefonene. Knall tradisjonell AKG lyd med et pent utseende og høy kvalitet i hvert ledd. Alt til en meget spiselig pris.

Jeg er fortsatt veldig glad i mine Harman/Kardon SOHO Wireless hodetelefoner og kommer til å bruke dem på varme sommerdager, men AKG Y50BT er nå mine daglige hodetelefoner.

Legg igjen en kommentar