Nytt nettbrett til Iris

I 2016 kjøpte vi ett ASUS nettbrett til Iris. Dette viste seg å tåle svært lite så det fikk en kort levetid. Nå har jeg satset på Acer Iconia One 7 istedet.

Datteren vår er tre og ett halv år gammel. Hun har siden hun var to år brukt mitt gamle Nexus 7 nettbrett til å se filmer og spille enkelte barnespill. Så gikk det tilslutt som det måtte gå, rett i asfalten og skjermen knuste. Så i august kjøpte jeg et ASUS ZenPad 8 nettbrett til henne. Brettet var av ekstremt tynn plast, men virket helt greit.

Det viste seg etterhvert at det tålte svært lite. Skjermen fikk flere og flere sprekker uten at vi noen gang har sett det gå i bakken. Åtte tommer viste seg også å være akkurat litt for stort for at Iris håndterte det spesielt bra til spill.

Så nå kjøpte jeg ett Acer Iconia One 7 til henne istedet, og det ser så langt ut til å være ett mye bedre valg.

Brettet er i plast, men det føles som om det er mye mer solid plast enn ASUS brettet. Skjermen er også i plast, så selv om det er mer mottakelig for riper tipper jeg det vil tåle mer knall og fall enn ASUS brettet.

Kravet mitt ellers var oppdatert OS, og her snakker vi Android 6.0.1 med sikkerhetsoppdateringen fra desember. Den litt mindre 7-tommer skjermen er også helt tydelig bra for Iris, hun spiller nå mer spill igjen istedet for å se på film.

Acer har også en barnemodus, men den krever registrering så jeg har istedet installert Action Launcher og begrenset kraftig med den hva hun har tilgang til å gjøre.

Lite minne

Så hva er negativt med nettbrettet? Jo, det har lite minne. Brettet finnes ifølge Acer i 8GB og 16GB versjon, men jeg fant bare 8GB. Det var egentlig greit for jeg har ett 64GB minnekort liggende og Acer nettbrettet støtter nemlig at man bruker minnekort som utvidet internminne. Dermed kunne jeg kjøpe Acer Iconia 7 til latterlige kroner 890,- og putte inn ett minnekort jeg ikke brukte uansett, og voila; supert barnenettbrett med totalt 74GB lagringsminne.

Akkurat som ASUS brettet, har også dette kun 1GB RAM, så noen stor spillemaskin er det ikke, men alt av Netflix, Plex og andre streamingtjenester fungerer utmerket og foreløpig spiller Iris bare enkle LEGO-spill og lignende som ikke krever noe særlig ressurser, så nettbrettet er raskt og fint til alt hun bruker det til.

Acer Iconia 7 har samme prosessor og RAM som ASUS ZenPad 8, men er likevel merkbart mer responstivt. Acer har heller ikke tuklet noe særlig med Android, så du får en ganske ren Android-opplevelse og det liker jeg!

Skjermen er forøvrig imponerende god, eneste jeg angrer på nå er at vi ikke kjøpte dette nettbrettet med en gang istedet for ASUS-brettet som knuste altfor fort.

Nettbrett og barn

Så til dere som eventuelt leser dette og synes det er horribelt at vi gir ett nettbrett til en treåring (for jeg vet dere finnes); Nei, Iris sitter ikke timesvis av gangen med brettet, og hun bruker det ikke hver dag. Jeg vil tippe at hun kanskje bruker det ett par timer tilsammen iløpet av helgen, ellers fungerer det som underholdningssenter i bilen. Det meste av tiden leker hun i all hovedsak med vanlige analoge leker, fargestifter og papir og ser kanskje litt mye på Netflix.

Hva lærer hun så ved å bruke nettbrettet? LEGO spillene synes jeg er spesielt fine, her lærer hun hvordan ting hører sammen og får ideer til hvordan sette sammen LEGO på ordentlig.

Også ser hun filmer og serier på engelsk, så jeg innbiller meg at hun må fange opp noe her som kan gi henne en fordel når hun begynner på skolen.

Tilslutt så ser jeg også endel såkalte eksperter snakker om at barna ikke har bra av å sitte statisk stille, da har de ikke studert Iris når hun leker med nettbrettet. Hun skifter stilling hele tiden, flytter seg rundt, sitter litt, ligger litt, står litt. Hun er alt annet enn statisk når hun fikler med nettbrettet sitt.

Når hun tegner og maler, da sitter hun statisk ved stuebordet. Når hun leker med nettbrettet er hun i høyeste grad i bevegelse.

Legg igjen en kommentar