Oppgradering av Nvidia Shield

Android Nougat oppdateringen har endelig kommet til 2015 modellen av Nvidia Shield TV og jeg har kjøpt den nye spill-kontrolleren.

Av software-oppdateringer så er det meste under panseret. Android 7.0 ligger nå i bunn og det har kommet støtte for HDR. Nvidia har også lagt inn Google Assistant og Nvidia Spot, men såvidt jeg skjønner krever Google Assistant at du kjøper den nye spillkontrollen eller den nye fjernkontrollen. Det skal visstnok også være en opprydding i menysystemet, men jeg har ikke lagt merke til noe spesielt.

Nvidia Shield skjermbilder

I selve brukergrensesnittet så er det eneste man legger merke til at Netflix har blitt flyttet ett hakk ned i menyen og nå ligger sammen med de andre vanlige appene. Nvidia har byttet ut bakgrunnsbildet med ett nytt bilde, men du kan fortsatt ikke endre bakgrunnsbilde.

Og endelig er det enkelt å hoppe mellom apper, eller avslutte en app. Du bare dobbelttrykket på hjemknappen (den runde) og manøvrere deg mellom de aktive appene, pil ned for å avslutte en app.

Ny spillkontroll

Med oppgraderingen til den originale Nvidia Shield TV så kan du faktisk kjøpe den nye spillkontrolleren og bruke den som på de nye Nvidia Shield TV boksene. Den nye fjernkontrollen er det liten vits i å kjøpe, men den nye spillkontrollen er betydelig bedre enn den originale, så den er en god oppgradering.

Nvidia Shield spillkontrollere

Den nye kontrolleren er til høyre i bildet. Den er merkbart mindre enn originalen og ligger mye bedre i mine hender. Det kantede designet ser ikke bare kult ut, det gjør det også lettere å finne ett godt grep. Knappene er litt større og bedre å finne i kampens hete. Trigger-knappene foran er også blitt større og lettere å finne og trykke på. Det at de har gjort menyknappene fysiske istedet for berøringsknapper som på den gamle gjør også at jeg ikke lenger ved en feil kommer borti dem.

Jeg ser også at i Shield Games appen så har de nå ett eget menypunkt for spill som støtter multikontrollere, altså som kan spilles som split-screen eller lignende med to eller flere spillere på samme TV.

Oppgraderingen av programvaren er bare å laste ned å installere med en gang om du ikke har gjort det. Spillkontrollen koster fra kroner 649,-. Om det er verdt det å kjøpe en ny spillkontroller kommer helt ann på hvor glad du er i å spille spill og om du ser for deg å bruke Google Assistant. Jeg digger den nye kontrolleren og synes det er en solid oppdatering.

Legg igjen en kommentar