#ukasapp 05/17 – Opera Nettleser

Norske Opera lager fortsatt en meget god nettleser og hvis du ønsker å fri deg mer fra Google sine øyne så kan du med Opera bruke den stadig mer populære søkemotoren DuckDuckGo.

Etter at Opera for ett par år siden begynte å bruke webkit så er ikke lenger nettside-kompabilitet noe tema, valg av nettleser går nå kun på preferanser i valgmuligheter og grensesnitt.

Før brukte jeg bare Opera, men de siste årene har jeg stort sett brukt Chrome. Nå er jeg tilbake til Opera igjen, hovedsakelig fordi president Trump nylig signerte en ordre som stiller problematiske spørsmål om overvåkning og Privacy Shield avtalen. Det fikk meg til å tenke på at vi bør forberede oss på en fremtid der våre data ikke er trygge med amerikanske skytjenester. For meg er det i hovedsak tre områder jeg må revurdere: nettleser, søkemotor og epost-leverandør. Alle tre er for meg Google.

Så jeg starter med nettleser og søkemotor og ser til DuckDuckGo. Siden jeg ikke har funnet noen mulighet til å bytte søkemotor til DuckDuckGo i Chrome på mobil, så bytter jeg altså nettleser til Opera.

Last ned

Legg igjen en kommentar