Digital oppslagstavle for familien

Jeg er stadig ute etter å gjøre livet lettere. Å ha en skjerm på kjøkkenet som viser familiens planlagte aktiviteter og værvarsel hører inn under den kategorien.

Vi har i flere år brukt en delt Google-kalender til alle familieaktiviteter. Med DAKboard kan vi elegant vise så mange iCal-kalendere vi vil, værvarsel, Wunderlist og en RSS-feed med valgfrie bilder fra for eksempel Flickr eller Google Photos elegant via en webside eller Android-app.

Vi har en gammel første generasjons iPad som ett par år nå har ligget ubrukt i en skuff. Jeg fikk ideen å sette opp denne på kjøkkenet med DAKboard. Dette ble godt mottatt av husets frue, så den er nå en fast installasjon på kjøkkenbenken.

Her får vi nå ved ett kjapt blikk oversikt over de nærmeste tre dagenes familieaktiviterer, høytider og værvarsel for uka. Samtidig som det snurrer noen utvalgte feriebilder fra ett Google Photos album.

Den kanskje mest elegante løsningen og forretningskonseptet til gjengen bak DAKboard er at du kan kjøpe en 24 tommers skjerm (1080p) til $299,- eller hvis du har en skjerm fra før, kjøpe en dings til $99 som du kan koble til en skjerm:

DAKboard Wall Display

Raspberry DIY

Siden dette sendes fra USA blir det fort billigere og sikrere å bygge en løsning selv basert på Raspberry Pi. Her er det du trenger om du skal kjøpe alt og du ønsker å bruke Raspberry sin offisielle berøringsskjerm:

Siden brannvesenet og andre ikke anbefaler å ha dingser med batteri på lading hele tiden, så vurderer jeg å bygge en Raspberry Pi løsning selv. Jeg synes kanskje Raspberry sin offisielle 7-tommer blir litt liten, så jeg vurderer å eventuelt bygge en større skjerm og Raspberry Pi’en inn i en bilderamme. Jeg har sett ett tøft eksempel på det:

Liker du DAKboard så vil jeg anbefale på det varmeste å donere noen kroner så tjenesten fortsetter å oppdateres. Det kan du gjøre med PayPal via settings-menyen ved å trykke på «Donate» øverst til høyre. Jeg donerte $10 og kommer sikkert til å gjøre det flere ganger om jeg fortsetter å bruke løsningen.

Last ned

DAKboard har i skrivende stund kun en Android app, men fortvil ikke, ønsker du å bruke DAKboard på din iOS-dings så er det bare å skrive inn http://dakboard.com/app i Safari og lagre siden på skrivebordet. Når du så trykker på ikonet på skrivebordet ditt, så åpnes DAKboard i fullskjerm.

https://twitter.com/gauteweb/status/856580761578856452

Skal du ha det på en gammel iPad som jeg har gjort, så må du huske på å endre i innstillingene slik at skjermen aldri slukkes. For Android så sørger app’en for dette for deg.

For Raspberry Pi, eller hvilken som helst annen PC/Mac du skulle ønske å bruke, så er det bare å kjøre DAKboard i fullskjerm med din favoritt nettleser og sørge for at skjermsparing er slått av.

Legg igjen en kommentar