Raspberry Pi som Plex Media Server

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å bruke min Raspberry Pi 3 som Plex mediaserver. Nå har jeg endelig fått tid til å gjøre det og det fungerer veldig bra, med kun noen få ulemper.

For å ta ulempene med en gang, Raspberry Pi 3 har ingen harddisk, og den har ganske lave spesifikasjoner. Dette betyr at for å kjøre Plex, så må du enten investere i ett dyrt og stort MicroSD minnekort, eller bruke en USB-harddisk. Jeg gikk for sistnevnte. Her er ulempene:

 • Du må ha en USB-harddisk med egen strømforsyning, Raspberry Pi 3 har ikke nok strømkapasitet til å effektivt drive en USB-harddisk.
 • USB-harddisker spinner gjerne ned når de ikke har noe å gjøre, så oppstart av filmer når du ikke har brukt Plex på en stund kan ta opp mot 5-6 sekunder ekstra.
 • Raspberry Pi 3 har ikke så mye RAM, så noe særlig mer enn 1 samtidig strømming er ikke sannsynlig å få gjort.
 • Raspberry Pi 3 har ikke nok prosessorkraft til å gjøre noe særlig transkoding, dette er mest aktuelt på mobile klienter på mobilt bredbånd.

Det finnes mange guider der ute for å sette opp Raspberry Pi 3 som Plex mediaserver, jeg fant en guide fra PiMyLifeUp mest forståelig, den fungerte også prikkfritt på min Raspbian PIXEL installasjon (Jessie).

Overføre filer til Raspberry Pi 3 gjør jeg med FTP. Jeg har satt opp Raspberry’en min som PureFTPd server. Jeg har laget en egen FTP-bruker til Plex som kun har tilgang til den mappen på USB-harddisken som filmene ligger lagret på. USB-harddisken har jeg formatert som EXT2. Husk å sette opp auto-mount sånn at hvis Raspberry’en restarter så slipper du å mounte USB-harddisken manuelt (/etc/fstab).

Jeg bruker Plex mest til å se gamle barnefilmer og andre klassikere som jeg har rippet til TV’ene lokalt i huset vårt, eller hjemme hos besteforeldrene til Iris. Så ytelsen er ikke noe problem i forhold til mitt behov ihvertfall.

6 kommentarer om “Raspberry Pi som Plex Media Server”

 1. Jeg kjører dedikert Plex server på en Xeon E3-1231 med 12GB RAM og 3 stk WD Red 6TB disker til media og en 64GB Samsung SSD til OS’et. Transkoder lett 5-6 strømmer i full HD samtidig… Perfekt for hele familien og noen til…

  Da kan jeg la barna se tegnefilm på hver sitt nettbrett i baksetet på langtur, selv om en kompis kanskje vil se en film og søstra mi vil se en hel sesong av en eller annen serie…

  Svar
 2. Jeg har mounted noen nas mapper, og finner frem til dem i filsystemet på raspberry, men ikke når jeg skal legge til mapper i biblioteket på plex. Da er mappen som nas-mappen er mounted i, tom. Vert borti det problemet?

  Svar
 3. Hei Andre.

  Nei, dessverre, jeg har ikke noe NAS her i huset å teste med, så det har jeg ikke fått prøvd. Jeg har mange ganger hatt lyst til å kjøpe meg ett NAS, men har rett og slett ikke funnet bruksbehovet.

  Svar

Legg igjen en kommentar