Super Mario vs Rayman

Nå som årets mest hypede mobilspill, Super Mario Run, endelig har kommet til Android så har jeg spilt det litt, og det føles veldig naturlig å sammenligne det med Rayman spillene fra Ubisoft.

Super Mario Run er ett 2D løpespill med ett veldig likt konsept som franske Rayman, men mens Super Mario Run akkurat har kommet til den mobile flaten (da jeg ser bort ifra Nintento sine dedikerte håndholdte spillkonsoller), så har Rayman eksister på den mobile flaten i over 15 år.

Ubisoft har brukt disse over 15 årene godt til å perfeksjonere spillestilen, hastighet, vanskelighetsgrad og grafikk. Det merkes om du hopper litt mellom spillene. Super Mario Run føles rett og slett litt saktegående og minimalistisk i forhold.

Selvfølgelig er Super Mario Run mest for Nintendo-entusiastene, du får kun spilt to brett gratis, etter det må du ut med hele 109,- kroner for å spille spillet. Riktignok er det en engangssum, men du skal være passe glad i Super Mario-universet for å synes at det er verdt pengene.

Rayman finnes i flere varianter for mobil, de to nyeste er Fiesta Run og Adventures. De er like, men likevel forskjellige. Fiesta Run er mer sammenlignbart med Super Mario Run fordi det er enklere i funksjonalitet og historie i forhold til Adventures. Begge spillene oppdateres jevnlig fra Ubisoft, og inneholder godt over 100 brett du kan spille helt gratis.

Dog har Rayman spillene IAP (In App Purchases), men du trenger faktisk ikke bruke en krone om du enten er veldig flink, eller har masse tålmodighet. Jeg har spilt Fiesta Run lenge nå uten å føle noe behov for å bruke en krone på IAP. Dog pleier jeg å gjøre det når jeg liker ett spill, bare for å støtte spillprodusenten, noe Ubisoft absolutt fortjener for Rayman Fiesta Run og Rayman Adventures er to solide spill med timesvis med underholdning.

Skal du installere ett av disse spillene for barna dine så er kanskje Super Mario Run det enkleste spillet for barna å lære seg, rett og slett fordi tempoet er litt lavere, men Fiesta Run er ikke langt bak i enkelhet. Min (straks) fireåring klarer faktisk å spille Rayman Fiesta Run. Rayman Adventures krever litt mer innsats for å skjønne all funksjonalitet.

Det fascinerende er kanskje at Rayman Fiesta Run ble lansert for hele tre år siden, men oppleves likevel som ett minst like moderne spill som Super Mario Run.

Last ned

Super Mario Run på iTunes App Store
Super Mario Run på Google Play
Rayman Fiesta Run på iTunes App Store
Rayman Fiesta Run på Google Play
Rayman Adventures på iTunes App Store
Rayman Adventures på Google Play

Hva med Sonic the Hedgehog?

Siden jeg sammenligner to av de eldste spillheltene burde jeg ikke også sett på Sonic the Hedgehog 2 fra SEGA? Jo kanskje det, men det er ikke helt sammenlignbart for SEGA har bare tatt det gamle 16-bits spillet fra 1992 og konvertert det til mobil flate. Men for all del, det er kult det også om du liker skikkelig retro-spill. Så sjekk det ut (iOS eller Android)!

Legg igjen en kommentar