Android Wear 2.0 er her!

Android Wear 2.0 er en ganske kraftig oppgradering fra Google. Grensesnitt er endret, konsept er endret og hvordan apper på klokka fungerer er endret. Kan det være nok til å få folk til å kjøpe smartklokker?

Nylig ble min snart tre år gamle LG G Watch R smartklokke oppgradert til Android Wear 2.0. Oppraderingen tok rundt en halvtime og gav klokka ett helt nytt grensesnitt som føles mer moderne og skapt for klokka. Grensesnittet preges også av mer bruk av mørk bakgrunn og sterkere kontrast. Veldig bra! Endelig finnes også Android Wear på norsk.

Klokka er nå mye mer selvstendig, Google Play har kommet til klokka og du kan laste ned klokke-apper direkte på klokka. Hvis ikke klokka er på WiFi, eller du har en smartklokke med GSM-radio, så er det dog en selsom opplevelse, å søke opp ting i Google Play og installere direkte på klokka, via bluetooth mot mobilen går treeeeegt…

https://twitter.com/gauteweb/status/850250455733096449

Jeg tror ikke denne oppgraderingen kommer til å endre min bruk av smartklokker, for meg er fortsatt det viktigste varslinger og Google Fit, som begge har blitt veldig mye bedre. En annen ting jeg liker er at apper kan midlertidig ta over «watchface». For eksempel når jeg spiller Spotiy på mobilen så tar Spotify over skjermen og viser klokka, hvilken sang som spiller og ett par navigasjonstaster. Veldig praktisk fremfor å måtte finne fram appen for å hoppe over en låt!

https://twitter.com/gauteweb/status/850411384311607297

Kommer Android Wear 2.0 til å gjøre noen forskjell?

Så tilbake til det opprinnelige spørsmålet, vil denne oppgraderingen gjøre at flere kjøper smartklokker? Nja… tror jeg. Det er ikke noe i denne oppgraderingen som gir «killer-appen» som gjør at folk MÅ ha en smartklokke.

Samtidig så viser Google med denne oppgraderingen at de fortsetter å satse på smartklokker og moderniserer grensesnittet kraftig. Jeg tror dette er mye av grunnen til at vi nå ser ett ras av kjente klokkeprodusenter som kaster seg på og lanserer den ene Android Wear klokka etter den andre. Produsenter som Fossil, Guess, Tag Heuer, Diesel, Hugo Boss, Mikael Kors, Nixon, Tommy Hilfiger, osv, har alle annonsert modeller som kommer i salg utover sommeren og høsten.

Likevel tror jeg ikke smartklokker blir «vanlige» med det første. Vi må nok innom hybridklokkene først. «Alle» skal lage hybridklokker nå, så det er bare ett tidsspørsmål før vi har blitt vant til at en klokke skal kommunisere med mobiltelefonen din, og at varslinger og skrittelling er like naturlige funksjoner som å vise tiden. Når vi er der, så vil kanskje flere vurdere å gå for skikkelige smartklokker.

https://twitter.com/gauteweb/status/822128273341616128

Legg igjen en kommentar