#ukasapp 14/17 – Opera VPN

Surf sikrere på mobilen med Opera VPN. Det er mer og mer vanlig å koble seg opp på all verdens gjestenett rundt omkring. Alt fra hoteller til brune puber og din lokale matbutikk har idag etablert gjestenett. Men hvor sikker er du på disse nettene? Opera VPN fikser biffen!

Med denne appen fra Opera kan du kjøre en sikkerhetsanalyse av nettverket du bruker. Jeg har funnet at for eksempel hjemmenettverket mitt fikk karakteren B+ mens de gjestenettverkene jeg har testet har fått karakteren F. Nettverket på jobben fikk karakteren C.

Opera VPN gir deg en gratis VPN tunnel mot fem forskjellige land, desverre er foreløpig ikke Norge ett av disse landene, det nærmeste for oss er Nederland.

Du kan også aktivere blokkering av ad trackers for å styrke personvernet ditt. Dette er altså ikke en ad-blocker, reklamene vises fortsatt når du surfer rundt, men den blokkerer selve trackerene, de som sporer hav du surfer på, under og etter besøket på den nettsiden som prøver å legge til trackeren.

Etter 5 minutter med denne funksjonen påslått og litt enkel surfing på norske nettaviser viste Opera VPN meg at den hadde blokkert hele 28 trackere… litt skremmende.

NB: Visste du at med Opera nettleser på din PC eller Mac, så kan du aktivere Opera sin innebygde VPN klient med ett museklikk?

Last ned

2 kommentarer om “#ukasapp 14/17 – Opera VPN”

Legg igjen en kommentar