Skagen Hagen Connected hybridklokke

Jakten på den perfekte smartklokken fortsetter, denne gangen gikk jeg for en hybridklokke i dansk design med amerikansk teknologi.

Hva er en hybridklokke tenker du nå!? Det er en klokke som er en god gammeldags analog klokke, men som også har noen smartfunksjoner.

Skagen Hagen Connected-serien er produsert av amerikanske Fossil og benytter Fossil sin smartteknologi. Det betyr at det ser ut som en ganske klassisk analog Skagen Hagen klokke, bare litt tykkere enn vanlig. På innsiden finner man også en bluetooth-radio, et akselerometer og en vibrator. Dette gjør at klokken fungerer som skritteller, søvnteller og varsler av hendelser.

I motsetning til vanlige smartklokker som må lades i hytt og pine, så varer denne hybridklokken opptil ett halvt år på ett vanlig CR2430 batteri som du lett kan bytte selv.

Skagen har foreløpig lansert syv forskjellige modeller av denne klokka, her er noen av dem:

Skagen Hagen Connected modeller

Klokkene kommer med 20mm standard klokkereim som du lett kan bytte selv om du ønsker å endre utseendet til klokka. Personlig har jeg kjøpt flere reimer jeg veksler imellom.

Et innlegg delt av Gaute Holmin (@gauteweb)

Selvfølgelig mangler denne klokken 80% av funksjonaliteten til en vanlig smartklokke, men kanskje er 20% nok?

Appen og helsefunksjonalitet

Siden dette i praksis er en analog klokke, så er det lite du kan gjøre fra klokken. Funksjonaliteten ligger i hovedsak i appen på mobilen. Det er en filosofi jeg liker. Android Wear og Apple Watch har en tendens til å prøve å kopiere funksjonalitet fra mobilen ut på klokka uten at det blir nevneverdig bedre brukeropplevelse av den grunn.

Appen til Skagen er en rebranding av Fossil Link appen og det fungerer ganske bra. Det er en minimalistisk app med ett rent grensesnitt. Her får du oversikt over hvor mange skritt du går og hvor mye du sover. Du kan også lage deg egne mål som for eksempel hvor ofte du trener, drikker vann eller lignende. Måloppnåelse registrer du enkelt selv med en dedikert knapp på klokka.

Du kan også koble målingene opp mot Google Fit, Under Armor, Up og Apple Health hvis du ønsker å samle målingene ett sted.

Appen og varslinger

Skagen/Fossil har løst varslinger på en litt spennende måte. Du kan velge opptil seks kontakter og seks apper å få varslinger fra. Det er være hvilke kontakter (telefon, SMS og epost) og apper som helst, men kun seks av hver. Totalt fire av dem kan få en bestemt varsling hvor den lille viseren på klokka peker på en av fire fargeområder, resten vil kun vibrere uten å gi deg ett hint om hvorfor.

NB1: Selv om du bare kan velge ut seks kontakter å få varslinger fra alle som ringer eller sender melding, men da må du velge telefon og SMS som to av de seks appene du får varsler fra.

Jeg er usikker på hvorfor produsenten havnet på akkurat seks av hver, men det gjør ihvertfall at du må prioritere hva som er viktig for deg. Jeg liker ideen, men skulle gjerne ha utvidet repertoaret til ti personer og apper.

Du kan også sette opp alarmer. Det er en veldig behagelig måte å våkne opp på, at klokka vibrerer uten annen lyd. Jeg synes det er litt synd at det ikke går ann å «snooze» alarmen, men jeg har løst det ved å sette opp flere alarmer etter hverandre på hverdager.

NB2: Jeg har lest endel brukere klage over at klokka tilfeldig kobler seg fra telefonen og/eller ikke varsler på hendelser. Det har jeg aldri opplevd (jeg bruker klokka mot en Honor 8), dog måtte jeg oppgradere firmware på klokka som første steg etter installasjon, så det er mulig at det er en bug som de har fikset.

Konklusjon

Javisst er det ting jeg savner fra smartklokkene mine, men det er ikke mye. I hovedsak er det å kunne se på klokka hvem som ringer, avvise samtaler og se kjapt hva som står i innkommende meldinger. En pulsmåler vil sikkert mange joggere også savne, men dette er ingen treningsklokke.

Fordelene med hybridklokka er lang batteritid, den ser ut som en vanlig klokke, og du blir ikke superstressa av å prøve å svare på en SMS direkte på klokka 😉

Hvor få tak i disse klokkene? Bjørklund ser ut til å satse på at hybridklokke er den nye smartklokka, så hvis du klikker deg inn på Bjørklund sine hjemmesider og ser på smartklokker, så er det i skrivende stund kun Skagen sine som dukker opp. Jeg bestilte min på nettsidene og hentet den i den lokale butikken her på Mortensrud.

Personlig håper jeg på å få se flere Fossil hybridklokker i butikkene snart, de har mange spennende klokker som burde komme til høsten. For jeg har lyst på flere hybridklokker! Appen støtter forresten flere klokker, så om du ikke klarer å velge, så kan du kjøpe flere varianter og enkelt bytte på hvilken som er tilkoblet mobiltelefonen din.

Oppdatering

Skagen oppdaterer både appen og klokka sin firmware jevnlig og legger stadig til ny funksjonalitet.

https://twitter.com/gauteweb/status/864602886042529792

Legg igjen en kommentar