#ukasapp 18/17 – Plex

Plex er sannsynligvis den mest avanserte streaming-løsningen for dine filmer og musikk, og har du først en Plex server hjemme, så er appen fantastisk bra.

Plex er en gratis løsning, men ønsker du å bruke de kuleste versjonene så må du tegne deg opp på et månedlig eller årlig abonnement. Jeg har foreløpig kun gått for gratis løsningen, men jeg har en mistanke om at jeg kommer til å hoppe på ett månedsabonnement når sommeren kommer for da kan man blant annet laste ned innhold for å konsumere det offline.

Istedet for å prøve å forklare hva Plex er så deler jeg denne videoen:

https://www.youtube.com/watch?v=mCGM9xGBPQ0

Jeg har satt opp min Raspberry Pi som Plex Media Server. Det er ikke ett anbefalt alternativ, jeg gjorde det mest for å eksperimentere. Raspberry Pi er i utgangspunktet altfor svak for transkoding og filmer i HD-kvalitet, så jeg vurderer å bygge meg en Linux-server med litt skikkelig maskinvare istedet.

Du kan også bruke enkelte NAS-modeller som Plex Media Server og ikke minst; Nvidia Shield TV.

Appen har støtte for Chromecast og Airplay (kun iOS), samt at den finnes for Android TV og mange andre konsoller.

Last ned

iTunes App Store
Google Play

Legg igjen en kommentar