#ukasapp 24/17 – Nine Mail

Jeg har en stund strevd litt med stabilitet med synkronisering mot Microsoft Exchange (Office 365). Nine Mail var redningen, og hvilken fantastisk app!

Jeg har stort sett alltid bare brukt den standard epost-klienten som til enhver tid har fulgt med den telefonen jeg har hatt til synkronisering mot Microsoft Exchange, men det siste halvåret har jeg strevd endel.

Min Honor 8 sin epost-klient fungerte bra det første halvåret jeg hadde den. ePost-klienten er forholdsvis enkel og minimal og oppførte seg litt rart når det kom til møteinnkallinger, men gjorde jobben. Så plutselig sluttet den å synkronisere kalenderen min. Jeg slettet kontoen, restartet telefonen og satt opp igjen kontoen flere ganger, men nei… kalenderen min kom aldri tilbake.

Så da fant jeg ut at jeg skulle teste Microsoft sin offisielle Outlook-klient for Android. Den ser veldig fin ut på bildene. Desverre er den ikke så fin i det virkelige liv. For det første er den skikkelig treg å arbeide i. For den andre så følger den absolutt ingen designmal for Android. For det tredje (og mest avgjørende for meg), kalenderen holder seg i appen, du kan ikke få opp kalenderhendelser i samme kalender som andre kalendere fra for eksempel Google, Facebook eller andre webCal kalendere.

Så da prøvde jeg meg på Gmail som nå har fått Exchange støtte. Hurra, dette fungerte perfekt! …i en uke eller to, så sluttet Gmail å synkronisere helt. «Ukjent synkroniseringsfeil» står det. Eneste som hjelper er å slette kontoen og synkronisere igjen, eller vente noen dager, også plutselig synkroniserer den som om ingenting skulle skjedd. Etter en måned gikk jeg lei og begynte å se etter tredjepartsløsninger.

Etter anbefaling fra flere kollegaer spanderte jeg kroner 103,- på Nine Mail. Ja, ganske dyrt, men absolutt verdt hver krone. For en fantastisk app!

OPPDATERT: Jeg har fått noen reaksjoner på Twitter på at jeg synes kroner 103 er ganske dyrt. 

Her er grunnen hvorfor, alternativene er:

  • Innebygget PIM klient – Gratis.
  • Microsoft Outlook offisiell app – Gratis.
  • Gmail / Inbox fra Google – Gratis.
  • Blue Mail – Gratis. 

Selv om Nine gir ganske mye mer funksjonalitet enn alternativene regner jeg med at de fleste vil være enig i at kroner 103 er ganske mye dyrere enn gratis!? 

Det er dessuten svært få nytteapplikasjoner på Google Play som koster mer enn kroner 50. Likevel mener jeg prisen lett kan forsvares når du ser hvor avansert Nine er.

Nine lever i en egen kryptert «sandbox» med kodelås (eller fingeravtrykk), men med synkronisering med lokal kalender og kontaktliste om du ønsker det. Dette betyr i praksis at Exchange ikke trenger å få administrator rettigheter over hele mobiltelefonen din, kun «inne i» Nine. 

Du kan også synkronisere notater og oppgaver, noe få av de andre alternativene kan.

Du har ett tonn med valgmuligheter og ikke minst; muligheten til å skreddersy synkroniseringsplanen til fingerspissene ulikt noen av alternativene.

Grensesnittet er bare lekkert, og en nyttig detalj er at epost, kalender, kontakter osv dukker opp som «enkeltstående» apper i oppgavebehandleren etterhvert som du åpner dem inne fra menyen i Nine.

Skjermbilder fra Nine App.
Skjermbilder fra Nine App.

Last ned

Google Play

Nine Mail finnes foreløpig kun til Android. Ifølge nettsidene deres så kommer en iOS versjon snart.

Legg igjen en kommentar