Spillkontrolleren som passer i lommen

Jeg leste om 8Bitdo Zero på Android Central rett før ferien og kunne ikke dy meg, den ble bestilt umiddelbart.

Jeg kjøpte den fra en europeisk forhandler på eBay. Med frakt kom den totalt på kroner 207,-, godt under tollgrensa og rett i postkassen på litt over en uke. Du kan få den til under halvparten, men da må du vente litt lenger og få den direkte fra Kina.

Litt over en time med lading og den er klar for 18 timer med spilling. Den fungerer både for iOS og Android.

Litt som en kranglete kjæreste

Den er liten og sexy, men litt lunefull og er ikke med på alt som er gøy.

For det første, bluetooth-tilkoblingen. Når du først får den til å virke, er den stabil og rask, men stadig vekk oppfatter telefonen spillkontrolleren som ett tastaur og da blir alt feil. Ofte vil den ikke koble seg til i det hele tatt. Løsningen på begge problemer er å slette parringen og sette opp på nytt. Det betyr at det ofte går med noen minutter med fikling før du kan spille.

For det andre, spill-kompabilitet. Siden spillkontrolleren er av den gamle klassikertypen med kun en styrestikke så er det mange spill den ikke vil fungere ordentlig på. Det finnes ingen fasit på hvilke spill som fungerer og hvilke som ikke fungerer, så man må rett og slett prøve seg frem. Det blir mange skuffelser mellom høydepunktene.

https://twitter.com/gauteweb/status/890995211496820736

Her er listen over spill som jeg har fått til å fungere helt smertefritt så langt:

  • Asphalt 8
  • Reckless Racing 3
  • Rayman Adventures
  • GTA China Town Wars
  • GTA San Andreas

Konklusjon

Jeg skal innrømme det, jeg kjøpte 8Bitdo Zero kun basert på utseende. Hadde jeg tenkt meg litt om burde jeg selvfølgelig gått for den litt fyldigere kontrolleren 8Bitdo FC30 Pro med to styrepinner og litt bedre grep.

Når det er sagt er denne helt perfekt til GTA spillene, så det alene er for meg verdt kronene. Det er ganske sannsynlig at jeg kommer til å bestille 8Bitdo FC30 Pro etterhvert. Så beholder jeg denne for små hyggestunder i ny og ne.

4 kommentarer om “Spillkontrolleren som passer i lommen”

Legg igjen en kommentar