Hvordan bruke Snapchat og Google Disk for tilbakemeldinger

Jeg har vært såkalt faggruppeleder noen år i Sopra Steria. Jeg har arrangert mange fagkvelder for mine kollegaer og ett hodebry er alltid å rapportere hvem som var der og vite hvor fornøyd de var med innholdet. Nå har jeg prøvd noe nytt som fungerte veldig bra.

Ved å lage en Snapcode som deltakerne tok bilde av med Snapchat ble de sendt til en webside der de registrerte navnet sitt og gav en karakter til fagkvelden.

Hvordan

Det første jeg gjorde var å lage ett tilbakemeldingsskjema med Google Skjema. Her kunne jeg selvfølgelig brukt andre nettjenester som for eksempel Questback, Kahoot eller lignende, men Google Skjema er veldig lett å lage, enkelt å fylle inn for brukerne og gir et fint visuelt resultat… ja, også er det gratis da!

Så kopierte jeg URL’en til skjemaet og lagde en Snapcode. For å gjøre det litt fancy la jeg til Sopra Steria logoen i snapcode’en (det gjør du på sidene til Snapchat når du genererer koden, veldig enkelt!).

Eksempel på bruk av Snapcode

Hva syntes deltakerne?

Det ble «god stemning», mye latter og flere kom bort etter fagmøtet og sa at dette var en god måte å løse det på.

Nesten alle hadde Snapchat, de som ikke hadde Snapchat fikk låne mobilen til de som satt ved siden av. Akkurat det med å låne naboens mobil hadde antagelig ikke fungert så godt hvis ikke alle deltakerne var fra samme firma.

En erfaring jeg må ta med til neste gang er at 40% av testbrukerne bommet på «Send» knappen og trykket heller på snapchat sin «scroll-opp» knapp, så det må presiseres om jeg skal bruke Snapcode på samme måte en gang til.

NB: Jeg viste ikke den slide’en over før brukerne tok bilde av Snapcode’en, den har jeg laget i etterkant for å bruke neste gang 😉

Resultat

Som sagt gir Google Skjema gode visninger av resultatene umiddelbart, her er noen eksempler:
Resultatet av undersøkelsen i Google Disk

Du kan også med et enkelt tastetrykk generere et regneark med alle resultatene i.

Alt i alt var dette en veldig god måte å gjøre det på synes jeg. Jeg kunne selvfølgelig brukt en QR-kode istedet, men jeg tror det er færre som har en app til å skanne en QR kode med enn Snapchat. Jeg kunne selvfølgelig brukt begge deler, jeg vurderer å gjøre det neste gang.

Jeg la også opp en forkortet URL i Powerpoint sliden der jeg hadde Snapcode’en, men ingen ønsket å skrive inn den manuelt, så det var egentlig unødvendig.

Legg igjen en kommentar