Her finner du valgomatene til #valg17

Stortingsvalget nærmer seg med stormskritt. Allerede nå kan du forhåndsstemme, men hvem skal du stemme på? Valgomatene spriker endel. Her finner du dem alle.

Jeg bestemte meg for teste de forskjellige valgomatene ganske tidlig i år. Da var det kun NRK, Aftenposten og TV2 som hadde valgomater.

Mens NRK og TV2 sine gav meg nesten helt identisk resultat, så overrasket Aftenposten meg ved å slenge inn KrF som en potensiell kandidat for min stemme.

https://twitter.com/gauteweb/status/884705346073366528

Nå i etterkant har også VG og Dagbladet laget noen litt enklere valgomater, disse gir meg enda ett annerledes resultat.

VG har en superenkel valgomat med kun fem spørsmål. Skal du bruke denne bør du kjøre den flere ganger for spørsmålene varierer fra gang til gang. Du får kun ett parti som resultat og jeg har opplevd at det har variert endel når jeg har gått igjennom valgomaten flere ganger.

Summere opp alle sammen

Sammendrag av årets valgomater.Så hva har jeg gjort? Jo, jeg har tatt alle valgomatene og summert opp. Jeg har gitt 3 poeng for første plass, 2 for andre og 1 poeng for siste plass. Siden VG bare gir deg ett parti, så har jeg kjørt den flere ganger.

Her finner du valgomatene

NRK
TV2
Aftenposten
Dagbladet
VG

Så hvis du som meg, føler at årets valgkamp er blitt ett flåsete skuespill fullt av tullete debatter om «norske verdier» og andre ting som har lite eller ingenting å si for din hverdag eller vår planets fremtid, gjør som meg, sjekk valgomatene.

Men ikke nøy deg med å sjekke en eller to, ta alle sammen og lag deg ett sammendrag. Det viktigste er uansett at gjør din borgerplikt og stemmer, så godt valg!

Idag skal jeg ut og forhåndsstemme, så slipper jeg å ha dårlig samvittighet for å ikke følge med på alle de marginaliserte TV-debattene.

Legg igjen en kommentar