Remarkable, mye mer enn en elektronisk notatblokk

Det norske startup-selskapet Remarkable har hatt en fantastisk start på sin reise med ett forhåndssalg på langt over 100 millioner kroner. Nå er endelig dingsen her og jeg var en av de aller første som fikk hendene i den. Her er noen tanker etter en uke med bruk.

Remarkable sier at deres brett er for «papirmennesker». Jeg har aldri vært noe papirmenneske, jeg skriver stygt og kan ikke tegne… men jeg elsker Remarkable for det.

Jeg skal innrømme at jeg hovedsakelig forhåndskjøpte brettet fordi det var en kul norsk startup jeg hadde lyst til å støtte, men jeg har også funnet flere gode bruksområder, også for oss som ikke er «papirmennesker».

Notater og skisser

Dette er jo det den er skapt til, så dette gjør den ekstremt bra, her er det mange flere omtaler der ute som vil beskrive mye bedre enn jeg kan. Stikkord er:

  • Føles som å skrive på papir
  • Mange forskjellige valg på utseende og funksjonalitet til pennen, tykkelse, trykksensitivitet, funksjon… etc.
  • Maler på bakgrunner, rutenett, linjer, skjemaer, og så videre
  • Flere lag, du kan skrive i flere lag som kan skjules og vises
  • Notatbøker kan navngis og puttes i mapper

Jeg har nå prøvd to-tre ganger å bruke Remarkable i møter, men siden jeg stort sett må ha med laptopen i møter likevel, så glemmer jeg å bruke den. Dette går sikkert mest på vaner, så jeg har ikke helt gitt opp ennå.

Der jeg derimot ser at jeg har god nytte av den, er hjemme i sofaen om kvelden. Når jeg sitter og slapper av med noe hjernedød underholdning på TV’en, så sitter jeg gjerne og drodler litt på Remarkable og dermed gjør noe produktiv hjerneaktivitet uten forstyrrelser slik man gjerne får på mobiltelefonen eller iPad’en. Jeg merker at jeg da roer meg litt mer ned og får tenkt mer over det jeg skriver enn om jeg hadde notert det på mobilen eller noen annen digital skjerm.

eBøker

Dette er en «can of worms»… Remarkable kan lese ePub-bøker og PDF-filer. Jeg antar at ePub-bøkene må være uten kopibeskyttelse, men jeg skal ikke vedde på det. Jeg har testet med ett par bøker jeg har uten kopibeskyttelse og de fungerer helt perfekt.

Jeg håper norsk bokbransje her kjenner sin besøkelsestid og sørger for at Remarkable raskt blir det enkleste og beste lesebrettet å bruke for norske ebøker.

Lese avisa

Her i huset abonnerer vi på Aftenposten i digital form, vi får altså ikke noen tykk papirblekke på døra, men har tilgang til apper og eAvis (fancy navn for PDF-kopi av papirutgaven).

Så kom Remarkable… min gode venn Johannes gjorde noe jeg ikke hadde tenkt på, han laste ned PDF-utgaven og lastet den opp med Remarkable appen på sin PC. Jeg må innrømme at etter å ha gjort det samme, har jeg fått en nyvunnet glede over å lese «papiraviser». Ulempen er jo at dette er en manuell prosess hver morgen for å få avisen over på brettet så jeg kan lese den på T-banen til jobb.

De fleste andre aviser tilbyr samme type abonnement, men dessverre ser det ut til at det kun er Aftenposten og Morgenbladet som faktisk lar deg laste ned PDF fila og bruke den på Remarkable (eller noen annen dings uten avisens egen app). Hvis Remarkable klarer å få med seg flere aviser her (hører dere, Schibsted, Amedia og lignende!) på å automatisere denne prosessen slik at alle dagens aviser automatisk lå på Remarkable hver morgen så skal du ikke se bort ifra at vi begynner å abonnere på flere aviser enn bare Aftenposten igjen.

Ellers kan man kjøpe enkeltutgaver som PDF av de fleste norske aviser og bladet på nettsiden BuyAndRead.

https://twitter.com/gauteweb/status/911297617317044224

Nå kan jeg rolig og uforstyrret av smarttelefonen/nettbrettets varslinger lese avisen. Jeg kan ta notater i den, gule ut ting og kose meg med innholdet, akkurat som i «gamle dager». Jeg kan til og med løse kryssord 🙂

Er den verdt penga?

Siden jeg kjøpte min Remarkable på forhånd fikk jeg den til halv pris, ca tre tusen kroner. Jeg synes den lett er verdt det. Det er noen småbugs, både på selve brettet og i PC og mobil-appene. Det må man regne med på ett såpass nytt produkt fra ett lite startup selskap. Det store spørsmålet er hvor raskt de klarer å få ut oppdateringer og hvor smertefritt det går å oppgradere.

Nå som forhåndssalget er over, så koster den derimot hele kroner 5990,-. For den prisen kjenner jeg at personlig hadde jeg sannsynligvis ikke kjøpt den. Hvis du derimot er ett «papirmenneske», så ser jeg ikke bort ifra at den er verdt nesten seks tusen kroner.

NB: Vurderer du å kjøpe Remarkable, så bør du også kjøpe etuiet. Det er ingen festeløsning for pennen på selve brettet, så både for å beskytte brettet og for å ikke miste pennen bør du kjøpe etuiet.

En kommentar om “Remarkable, mye mer enn en elektronisk notatblokk”

Legg igjen en kommentar