#ukasapp 43/17 – Messenger Lite

Facebook har laget en lettvekts-versjon av Messenger med tanke på land der folk flest har svakere telefoner og dårligere linjekapasitet. Versjonen er også tilgjengelig i Norge og det er gode grunner for å velge den fremfor fullversjonen.

Tanken bak Messenger Lite er å tilby IM funksjonaliteten til brukere som har gamle eller svake Android-telefoner uten at Messenger skal gå tregt eller bruke for mye strøm, derfor har Facebook strippet ned mye av den (unødvendige) funksjonaliteten som har kommet til Messenger plattformen de siste årene. De har også fjernet spill og tredjeparts-app støtten slik at båndbreddebruken skal bli så minimal som mulig.

Ikke bare er denne Lite-versjonen kjekk når du er ute og reiser, eller for din bestemor som har kjøpt den billigste ZTE telefonen hun kunne finne, den kan også være kjekk for deg.

Jeg sverger til Lite for den er merkbart raskere å bruke til vanlig bruk, selv på en high-end telefon. Jeg liker det renere grensesnittet og at alt krimskramset jeg ikke brukte likevel er borte.

Helst skulle jeg gjerne sett at alle begynte å bruke Telegram istedet, men så lenge Messenger fortsatt er mer eller mindre de facto standard her i Norge, så er Messenger Lite en kjekk liten app 🙂

Last ned

Dessverre finnes Messenger Lite kun for Android.

Legg igjen en kommentar