RetroPie – TV-spill fra barndommen

Jeg kunne ikke dy meg og kjøpte en Raspberry Pi til her om dagen. Da jeg kjøpte den var jeg litt usikker på hva jeg skulle bruke den til, men jeg bestemte meg fort for å gå for RetroPie. Det angrer jeg ikke på, her er det mye moro å finne!

Jeg hadde mange tanker om hva jeg skulle bruke den første Raspberry Pi’en jeg kjøpte til. Den endte tilslutt opp i sikringsskapet dedikert som en Plex Media Server.

Raspberry Pi som Plex Media Server

Nå har vi blitt så avhengige av Plex her i huset at jeg kan ikke lenger bruke denne Raspberry Pi’en til å leke og eksperimentere med. Så da måtte jeg jo selvfølgelig kjøpe en til…

Også denne gangen gikk jeg til Kjell Company for å kjøpe Raspberry Pi’en og utstyr. Skjerm hadde jeg fra før av, så dette er handlelisten jeg kjøpte.

https://www.instagram.com/p/BaHW94MlNgB/

Denne gangen valgte jeg ett uoriginalt kabinett i metall, bare fordi jeg syntes det så kult ut.

RetroPie

Retropie installeres på samme måte som Raspbian, du laster ned ett image fra https://retropie.org.uk/ og flasher det til minnekortet. Jeg brukte iMac’en vår og applikasjonen Etcher.

Jeg har koblet den til en 24 tommers Philips LED skjerm jeg kjøpte på tilbud for noen år siden. Skjermoppløsning ble automatisk riktig, Spilltastaturet fra Arrogant Bastards ble riktig oppdaget og SNES spillkontrolleren jeg kjøpte ble også riktig satt opp. Noen mus trenger du ikke til RetroPie…

Det eneste jeg trengte å gjøre etter å ha bygget maskinen var å skifte passord på pi-brukeren, velge å bruke hele minnekortet (ellers brukes bare 2GB), koble opp til WiFi og åpne for SSH (så man lett kan overføre spill med SFTP). Alt var relativt enkelt å gjøre i installasjonsmenyen.

Du trenger ett tastatur til å skifte passord og koble til WiFi. Etter det kan du koble fra tastaturet om du ønsker.

Hvor finne spill?

RetroPie kommer uten noen spill på. Det finnes flere måter å få tak i spill på:

 • Har du noen gamle kassetter liggende fra gamle dager kan disse konverteres.
 • Du kan kjøpe ferdige konfigurerte minnekort på eBay. (ofte dyrt)
 • Du kan finne torrents og laste ned (kanskje ikke helt lovlig)
 • Du kan gå inn på sider som for eksempel CoolROM og laste ned såkalt «abandon-ware»

Jeg gjorde sistnevnte og etter å ha prøvd meg litt frem og tilbake synes jeg SEGA Genesys (MegaDrive) fungerer best. Her er det veldig mange bra spill tilgjengelig.

Dessverre er ingen Nintento-spill lovlig tilgjengelig for nedlasting.

Da jeg var liten hadde jeg en Sinclair ZX Spectrum, så jeg har lastet ned endel spill fra World of Spectrum som jeg liker å kose meg med. De fleste virker ikke så bra med en spillkontroller, så her bruker jeg stort sett tastaturet når jeg spiller.

Når du har lastet ned noen ROMs vil du overføre dem til RetroPie’en. Jeg syntes det var enklest å bruke SFTP, jeg bruker Transmit på min iMac men hvis du ikke har en FTP applikasjon du prefererer så kan du bruke Filezilla. Når filene er lastet over må RetroPie restartes, og voila; masse spill å kose seg med 🙂

Tilslutt er det greit å kjøre «scrape» så du får med litt cover-grafikk og tekst i oversikten over spill.

Hva nå?

Eneste jeg ikke er så super-fornøyd med er SNES spillkontrolleren. Den er helt grei, men var billig og føles billig. Spesielt D-pad’en kunne jeg tenkt meg at var litt bedre. Så jeg vurderer å kjøpe meg en bedre kontroller, må bare finne ut hvilken først.

VIKTIG: Hvis du også bygger deg en RetroPie og får glede ut av den, gjør som meg, doner noen kroner til prosjektet så det holder seg aktivt og oppdatert.

RetroPie ComicBook Theme

NB: Hvis du tenker at bildet mitt ikke ser ut som standard RetroPie, så er det helt riktig. Jeg har lagt inn ett tegneserie-tema som jeg likte veldig godt

Det finnes mange fine temaer du lett kan legge til for å få RetroPie til å se ut akkurat som du vil. 

8 kommentarer om “RetroPie – TV-spill fra barndommen”

 1. Hei, har fulgt bloggen din en god stund og tok frem retropien min igjenHar også de billige usb controllerene, har du et godt tips på bt controller som funker knirkefritt?

  Svar
  • Hei Frode, så hyggelig å høre!

   Alle 8Bitdo sine fungerer bra, min favoritt er modellen SFC30.

   Dog er det alltid noe forsinkelse på BT kontrollere, så jeg sverger stort sett til kablede Buffalo SNES eller Hori Pokken Tournament DX Pro.

   Svar

Legg igjen en kommentar