2017 – Året i gadgets

For meg er alltid en måleparameter for hvor bra ett år har vært, hvor mange kule gadgets jeg har fått meg. Her er de innkjøpene jeg er mest fornøyd med i 2017.

2017 ble ikke året med de altfor store utskeielsene. Den dyreste av årets fem utvalgte dingser er det norske tegnebrettet reMarkable. Riktig nok koster det ganske mye når du kjøper det idag, men jeg kjøpte det til halv pris før lansering.

Den nye hybridklokka fra Skagen var forresten heller ikke så billig… uten av den er i nærheten av den høye prisen til andre smartklokker. Resten av dingsene på årets liste er billige ting jeg har kjøpt på eBay.

reMarkable

Norske reMarkable fungerer både som tegnebrett, notatblokk og eBok-leser. Jeg bruker den aller mest til møtenotater og for å lese og notere i store PDF-filer.

reMarkable

Skagen Hagen Connected

Jeg har kjøpt hybridklokka Skagen Hagen Connected i titan-varianten. Klokka er en mellomting mellom en vanlig analog klokke og en smartklokke. Den teller søvn og skritt, den varsler meg når utvalgte mennesker ringer og jeg får varslinger fra utvalgte apper.

Skagen Connected

Raspberry Pi (RetroPie)

Jepp, Raspberry Pi var på fjorårets liste også. I år har jeg kjøpt en til som jeg har bygget til å være en retro-spillemaskin med RetroPie distroen. Jeg har også kjøpt kontrollere og ett herlig NES-replika kabinett å ha den i. Jeg har til og med startet en egen nettside dedikert til retrospilling.

Selve Raspberry’en har jeg kjøp i en fysisk norsk butikk, resten er kjøpt på eBay.

Hikig Nespi System

IMAK cases

Siden jeg ofte velger litt obskure mobil-modeller så er det som regel vanskelig å finne gode etuier i norske butikker. Jeg har etterhvert kjøpt mange etuier på eBay og det Hong Kong baserte merket IMAK skiller seg ut med virkelig høykvalitets-eutier.

IMAK Ring Case

8BitDo Zero

Jeg har spart favoritten min tilslutt. Denne bittelille bluetooth-kontrolleren for å spille spill på mobiltelefonen er min absolutte favoritt i år. Jeg kjøpte den på eBay da jeg ikke fant noen norske distributører, men nå har blant annet Elkjøp og CDON tatt inn hele 8Bitdo sortimentet.

8Bitdo Zero

Hva bringer 2018?

Jeg har som mål at i 2018 skal jeg klare å IKKE kjøpe meg en ny mobiltelefon. Egentlig håper jeg at jeg skal klare å styre meg litt i forhold til innkjøp av gadgets, jeg vet ikke om jeg klarer det.

En ting som nok står høyt på listen over ting jeg kommer til å prioritere er en ny 8Bitdo kontroller, mer spesifikt F30 Pro modellen.

Ellers blir det nok en ny TV i stua. Vi skal sannsynligvis bygge nytt rom til Iris i 2018 og da har jeg lovet henne stue-TV’en vår på rommet hennes. Jeg ser på en Sony 49 tommer med Android TV som plattform.

En kommentar om “2017 – Året i gadgets”

  1. Apropos mobildeksler: sjekk også ut
    ‘Love Mei’ (til de fleste mobilmodeller) (eBay/Amazon)
    og Lunatik.com (kun iPhone).

    Dette er vanntette ‘tanks’ — ypperlig for alle håndverkere og andre med klippekort på legevakten…. 😀

    Svar

Legg igjen en kommentar