Lag en bitteliten retrospill-maskin

Min favoritt-dings for tiden er denne lille «RetroPie» maskinen jeg har bygget basert på Raspberry Pi Modell 3 og Raspberry sin offisielle 7 tommers skjerm. Her er hvordan du også kan lage deg en slik liten spillemaskin.

Med Raspberry sin offisielle 7 tommers skjerm så får du en alt-i-ett maskin som ikke tar noe plass og som er veldig populær blant små og store (Iris på snart fem elsker denne maskinen og gamle retro-spill).

Det første du må gjøre, er å kjøpe inn litt utstyr, jeg har laget en nesten komplett handleliste på Kjell & Company som du kan bruke. Det er bare to ting du mangler på denne:

  • Tastatur, dette trenger du bare under installasjonen, så har du ett hvilket som helst USB-tastatur liggende, fungerer det.
  • Spillkontroller. De har det også på Kjell & Company, men ikke så veldig gode. Jeg anbefaler å kjøpe en 8Bitdo trådløs kontroller. Disse får du for tiden billigst hos CDON.no og min favoritt er FC30.

Når du har kjøpt inn alt du skal ha må du aller først installere RetroPie på minnekortet. Jeg har beskrevet hvordan du kan gjøre det på Retrospill.Ninja, her er en direkte-link:

RetroPie 101

Når du så har fått installert RetroPie, må du sette sammen alle delene du har kjøpt. Jeg har laget en liten guide for det på Retrospill.Ninja, her er en direkte-link:

Raspberry Pi berøringsskjerm 7″

Hvis du har gjort som jeg anbefalte, å kjøpe en 8Bitdo kontroller, så må du til å begynne med bruke den med USB-kabel. Før du parrer den opp med bluetooth, må du oppgradere firmware på den. Jeg har laget en liten guide på Retrospill.Ninja, her er en direkte-link:

Hvordan oppgradere 8Bitdo kontrollere

Når du er sikker på at du har nyeste firmware, kan du parre den med bluetooth. For å gjøre dette må du enten ha ett tastatur eller en annen kablet kontroller tilkoblet. Det er enklest med ett tastatur. Jeg har laget en liten guide på det også på Retrospill.Ninja, her er en direkte-link:

8Bitdo NES30 spillkontroller

Det er ingen høytaler i skjermen fra Raspberry, så lyd må du hente ut via AUX-pluggen. Jeg har koblet min til en gammel Tivoli-radio, men her kan du jo potensielt bruke hva som helst, hodetelefoner, høytalere, etc… det er dog ett problem, det blir ofte mye bakgrunnsstøy.

Dette har med en bug i den gamle audio-driveren til Raspbian. Det finnes to workarounds, jeg har hatt størst suksess med å bruke en eksperimentel driver. Jeg har selvfølgelig laget en liten guide på Retrospill.Ninja, her er en direkte-link:

Hvordan fikse støy på RetroPie

Nå har du en herlig liten spillemaskin, da er det bare å starte jakten på gode spill, det følger nemlig ikke med noen spill med RetroPie. Jeg overfører dem trådløst med SFTP, og jada; jeg har en liten guide for det og på Retrospill.Ninja, her er en direkte-link:

Overføre spill til RetroPie trådløst

Hvis du nå tenker at dette blogginnlegget er et dårlig skjult forsøk på å få deg til å lese min nye retrospill-blogg, så er det selvfølgelig helt rett 🙂

Legg igjen en kommentar