Nytt nettsted for retrospill

I romjula klarte jeg ikke å dy meg, jeg måtte lage ett nytt nettsted, nå har det ganske godt med innhold, så ta en titt om du liker gode gamle data- og TV-spill.

Nintendo Game & WatchDet hele startet med en Nintendo Game & Watch en gang tidlig på åttitallet. Jeg fikk spillet Fire Attack av foreldrene mine. Det har jeg spilt i mange timer det, veldig mange timer!

Så i ca 1989 tror jeg, kjøpte moren min en brukt Sinclair ZX Spectrum til meg. Det åpnet en ny verden av spill, programmering og databehandling, men mest spill da. Med maskinen fikk vi en bunke med opptakskassetter med piratkopierte spill på. Jeg husker også at jeg brukte det meste av lommepenger på å kjøpe originale spillkassetter hos Dixon i Nygata. Det ble mange hundre timer med spill som JetPack, Chuckie Egg, Penetrator og The Hobbit.

Noen NES, SNES, Megadrive eller lignende TV-konsoll hadde jeg aldri, men jeg spilte det jo endel hos naboer og venner og mange av spillene var de samme som jeg spilte på mine hjemmebygde PC’er opp igjennom nittitallet.

Da jeg i november ifjor bygde min første Retropie maskin, fikk jeg helt dilla. Jeg har samlet inn spill, funnet igjen gamle klassikere jeg spilte på åtti- og nittitallet. Jeg har bygget om Retropie’en og jeg har bygget meg en Retropie til.

Rundt juletider begynte lysten på å lage en dedikert nettside for retrospill opp. Når så Domeneshop hadde romjuls-salg på de nye toppdomene kunne jeg ikke dy meg, retrospill.ninja ble min 🙂

Hva finner du der?

Hva finner du som leser på retrospill.ninja? Jo, først og fremst finner du endel guider til hvordan bygge, tune og tilpasse en Retropie-maskin basert på Retropie distroen og enkorts-maskinen Raspberry Pi.

Du finner også anbefalinger til kontrollere, mimring om gode gamle spill, og anbefalinger til nye mobilspill som følger retro-ånden. Jeg har også en gjesteblogger på vei.

Hvordan nettstedet skal utvikle seg fremover, hvor ofte oppdateringer kommer og hva jeg skal bruke det til har jeg ikke tenkt så mye over, ett steg av gangen tenker jeg.

Retrospill.ninja er min lille lekegrind, så synes du gamle spill er morsomt så kom på besøk!

Legg igjen en kommentar