Bygg din egen arkadehall

Spilte du arkadespill på kiosken, danskebåten, videosjappa eller lignende steder da du var liten? Hvorfor ikke gjennopplive den følelsen hjemme i stua? Det skal ikke egentlig så mye til.

Da jeg var liten så fantes det noen arkademaskiner i andre etasjen på kiosken på senteret der jeg vokste opp. Det fantes også noen arkademaskiner på videosjappa nede ved hockeyhallen. Disse hadde de kuleste slosspillene og skytespillene!

Jeg tenkte ikke så mye over det den gangen, men ingen av de spillene fantes på PC som jeg spilte mest på, for Super Nintendo eller SEGA MegaDrive som mine venner hadde.

Grunnen var ganske enkel, mange av disse arkademaskinene kom fra det japanske spill-selskapet SNK. De gjorde også spillene tilgjengelig på sitt TV-konsoll kalt Neo Geo AES, men de var svindyre sammenlignet med SEGA og Nintendo og ble stort sett ikke solgt i Norge såvidt jeg har klart å finne ut. Enkelte av de mest populære spillene kom etterhvert til andre plattformer, som for eksempel Metal Slug serien, Last Blade og noen andre.

Så… hvordan spille disse spillene hjemme idag?

Det første du må ha på plass, er en emulator. Du kan emulere Neo Geo spill på mange måter, jeg foretrekker å bruke en dedikert maskin, og da snakker jeg selvfølgelig om den lille Raspberry Pi 3 Model B. Jeg vil anbefale å bruke distroen Recalbox fremfor Retropie fordi den er enklere og penere å bruke, men foreløpig fungerer den ikke til den nyeste Model B+ til Raspberry Pi. Her er en artikkel på hvordan og hvorfor bruke Recalbox:

https://retrospill.ninja/2018/04/recalbox-ett-enklere-alternativ-til-retropie/

Så er det jo selvfølgelig gøy å bygge litt fysiske ting også, så jeg har bygget med en IKEArkade… altså jeg har bygget om ett bord fra IKEA til å være en slags form for arkademaskin med joystick og lysende knapper, akkurat som på de gamle arkademaskinene på senteret. Stikka og knappene kjøpte jeg på eBay og det hele var overraskende lett å sette sammen og få til å virke. Her er en artikkel om hvordan jeg har gjort det:

https://retrospill.ninja/2018/04/lag-din-egen-arkade-kontroller/

Tilslutt må du få tak i noen digitaliserte versjoner av Neo Geo spillene og få satt dem opp på Recalbox. Jeg har tilfeldigvis også tips om en artikkel om hvordan emulere Neo Geo spill som kan være nyttig å lese:

https://retrospill.ninja/2018/05/hvordan-emulere-geo-neo-spill/

2 kommentarer om “Bygg din egen arkadehall”

Legg igjen en kommentar