Ville jeg kjøpt en HTC idag?

Nå har jeg snart hatt min HTC U11 i ett år. Nylig lanserte HTC ny toppmodell, U12+. Ville jeg kjøpt en ny HTC idag om jeg skulle hatt ny telefon?

Før begynte det alltid å klø i fingrene etter CES messen i januar. Jeg begynte å se på priser og tilgjengelighet på minst 2-3 telefoner jeg følte jeg «måtte» ha istedet for hva enn slags telefon jeg hadde i lommen.

Så gikk det bare en måned før Mobile World Congress og enda flere telefoner som var mye kulere enn hva jeg hadde i lommen ble lansert. Igjen ble jeg fristet. Jeg tror aldri det har vært en vår hvor jeg ikke har fått meg en ny mobiltelefon, eller i det minste hatt planen klar for ny telefon til høsten… før i år.

Lite eller unødig innovasjon?

Mobiltelefonen som hviler i min lomme har det siste året har vært HTC U11, en telefon som ble lansert den 16. mai 2017. Egentlig var jeg ekstremt fornøyd med min Honor 8, men det var den tiden på året da min arbeidsgiver spanderer en telefon (de spanderer en telefon annet-hvert år), så jeg måtte jo bare oppgradere, ikke sant!?

Etter HTC U11 er det lite av mobil-lanseringer som har trigget kjøpslysten min. Jeg må innrømme at iPhone X sitt rammeløse design, tungt inspirert av den lille produsenten Essential, fristet litt i to minutter til jeg så den absurde prisen. Det mekaniske kameraet i Samsung Galaxy S9 ser også veldig spennende ut, men er jo ellers på en drit-kjedelig telefon. De tre kameraene på Huawei P20 Pro ser også ganske artige ut hadde det ikke vært for Huawei sin notorisk dårlige EMUI, også synes jeg det er veldig kult at Nokia er tilbake på arenaen, om enn kun som «mid-range» foreløpig.

Problemet er bare at ingenting av dette frister nok til at jeg engang har giddet å sjekke ut priser og tilgjengelighet i nettbutikkene. Har det ikke vært nok innovasjon det siste året til å friste en teknokåt nerd som meg, eller er det jeg som har endret meg?

HTC U12+

HTC U12+ - baksideSom du kanskje skjønner nå, så ser jeg egentlig ingen gode nok grunner til å bytte ut min HTC U11 med noen ny telefon idag, men om jeg skulle gjort det, hadde jeg gått for HTC igjen?

HTC har i mange år vært den lille Taiwanske mobilprodusenten som lager knallgode telefoner nesten ingen kjøper… Det er både positivt og negativt. Det fikk jeg merke da skjermen på min HTC U11 knuste. Ingen verksteder i Norge ville ta i den, så jeg endte med å måtte sende den til HTC i utlandet. Det ble veldig dyrt og tok nesten to måneder.

Det positive med HTC er at de virkelig strekker seg litt ekstra for å lage knallgode telefoner med egenart. HTC U11 er fortsatt idag en knallgod telefon jeg egentlig ikke har noen ting å utsette på.

HTC U12+ er en forfining av denne igjen. Skjermen er blitt større, kantene mindre og alt er litt raskere og bedre. HTC Sense har gått fra å være en tullete gimmick til å være noe som faktisk ser ut til å kanskje være nyttig. Fingeravtrykkleseren er klokt nok flyttet bak på telefonen der jeg mener den hører hjemme og navigasjonsknappene er flyttet inn på skjermen.

…og jeg bare digger den gjennomsiktige blå varianten!

Vet du hva, jeg trodde ikke jeg skulle si det da jeg var som mest frustrert over knust skjerm ifjor høst, men ja, jeg ville kjøpt HTC U12+ idag.

Jeg har aldri vært så fornøyd med noen telefon som jeg (fortsatt) er med U11, og U12+ ser definitivt for meg ut som den kuleste telefonen på markedet akkurat nå, spesielt for sånne særinger som meg som liker å ha en telefon ingen andre har.

Legg igjen en kommentar