Gjør noe for nabolaget, start en klubb!

Skulle du gjerne blitt bedre kjent med naboene dine? Benytt anledningen på en dugnad eller lignende til å lukte ut hva folk interesserer seg for og start en klubb.

Nå har vi bodd i vårt nabolag i litt over tre år. Vi flyttet inn i ett helt nybygget rekkehusborettslag der de fleste er rundt samme alder og livssituasjon, så sånn sett lå forholdene godt til rette for å bli raskt kjent med hverandre.

Det gjorde vi forsåvidt også, men det jeg så, var at vi møttes mye ute i gata og på lekeplassen om sommeren, ikke så mye resten av året.

Damene var (som de kanskje generelt er) flinkere enn oss gutta til å invitere hverandre og de hadde fort samlingspunkter som syklubb, vinkvelder og lignende.

Etterhvert savnet jeg også å ha en «unnskyldning» for å møtes og invitere de andre gutta i nabolaget over om kvelden. Så i romjula 2017 fikk jeg bekreftet mistanken min om at mange av de på min alder og yngre hadde vokst opp med ett nært forhold til TV- eller dataspill.

Så jeg luftet ideen om en retrospill-klubb og det tente mange på. I januar arrangerte jeg en spillkveld for å teste interessen. Stua ble full av voksne menn som ble i overkant entusiastiske over å spille det originale Worms-spillet fra 1995.

På spørsmål om dette skulle bli en fast greie, var det enstemmig stemning for at det måtte vi gjøre. Dermed ble Stenbråten Retro Gamer Club stiftet.

Siden har vi møttes sånn ca en gang i måneden og hatt det mye gøy sammen. Det blir endel fancy øl, livlige diskusjoner om alt fra oppvekstvilkår til elbiler og retrospill med gode doser konkurranseinstinkt.

Klubben styrer vi med en Facebook gruppe og den har iløpet av ett halvt år vokst til 14 medlemmer.

Moralen er…

Finn ut hva dine naboer interesserer seg for, hva har man som felles interesseplattform og ikke vær redd for å ta initiativ, de aller fleste vil takke ja og være veldig glade for at noen har tatt initiativet.

Det er kanskje litt kleint første gang du inviterer naboer du nærmest bare er på hils med, men det er absolutt verdt det. Du får nye venner, nabolaget blir triveligere og mer sammensveiset og det blir lettere å spørre naboen om hjelp neste gang du trenger hjelp til ett eller annet.

…og det sprer seg, nå har noen naboer latt seg inspirere og startet en brettspill-klubb også 🙂

https://twitter.com/gauteweb/status/1004119623258857472

Legg igjen en kommentar