Ny firmware til reMarkable

Den norske tegne/skrivebrettprodusenten reMarkable har i nyeste firmware-oppdatering gjort store endringer i håndteringen av maler slik at de endelig er brukbare.

Fra før lansering har teamet bak reMarkable fremhevet malbiblioteket som en av de store fordelene til brettet deres. Slik det opprinnelig var implementert, syntes jeg derimot det var ganske ubrukelig, de lå i en lang liste som var uoversiktelig med altfor små ikoner, men det mest irriterende, det var skikkelig, skikkelig treg responstid på opplistingen.

Nå har de bygget helt om dette biblioteket. Symbolene er blitt mer forståelige og de er blitt kategorisert, men viktigst av alt, responstiden er mer eller mindre umiddelbar. En helt annen verden med andre ord!

Bedre pålogging

Ett annet irritasjonsmoment har vært påloggingen etter dvale. Passord-dialogen har vært treg og lite responsiv slik at jeg ofte har tastet feil kode eller att brettet ikke har fått med seg alle tegnene.

Dette har de nå fikset på, grafisk er det lettere å treffe riktig tall og den er merkbart mer responsiv i dialogen.

Flymodus

Tilslutt har de lagt til en flymodus-knapp. Dette er egentlig bare tull, den gjør akkurat det samme som å slå av WiFi, men du får opp ett fly-symbol så kabinpersonalet kan få ro i sjelen om de ber deg vise at du har satt brettet i flymodus før flyet letter.

Det er flott å se at brettet får såpass hyppige firmware-oppdateringer og at reMarkable stadig utvider og forbedrer funksjonaliteten til brettet. De viser at de setter pris på sine «early adopters». Siden jeg skrev den første omtalen min av brettet har jeg bare blitt mer og mer glad i det. Etter forrige oppdatering hvor de fikset den kritiske batteriproblemet (plutselig brukte brettet opp alt batteri over natten av og til), og nå hvor de har fikset de to problemene med store tregheter og lite brukervennlig malbibliotek, så føler jeg at brettet endelig er voksent nok til å gi det en uforbeholden anbefaling. Løp og kjøp rett og slett!

Legg igjen en kommentar