Nokia Steel HR hybridklokke

Selvfølgelig, to dager etter at jeg hadde fått denne klokka levert på døra så solgte Nokia seg ut av klokke/helsetek markedet og hele porteføljen ble fornyet… men jeg angrer ikke på kjøpet for det. Klokka er helt awesome den, og nå vil den bare være enda mer unik.

Det som har skjedd, er at Nokia har solgt porteføljen tilbake til gründerne bak Withings, som de kjøpte dette av for ett par år siden. Withings har gått ut og poengtert svært tydlig at alle produkter vil fortsette å få support og oppdateringer, uavhengig av om det står Nokia eller Withings på produktet.

Da Nokia/Withings lanserte Steel HR klokka holdt jeg på å forhåndsbestille den, men så så jeg at det fine lille displayet kun ville varsle om samtaler, tekstmeldinger og kalenderhendelser. Det jeg kanskje bruker mobiltelefonen minst til, er samtaler og tekstmeldinger, dermed avskrev jeg klokka.

…men så i begynnelsen av september lanserte Nokia en firmware-oppgradering som gjorde at du nå kan få varlser fra alle apper du har på mobiltelefonen. Dermed bestilte jeg meg den største modellen. Den er på 40mm med 20mm reim.

Health Mate

Health Mate

Oppsett og administrasjon av klokka gjør du via Healt Mate appen. Dette er en app som navnet sier, har hovedfokus på helse. Det er samme appen du bruker hvis du kjøper deg en Withings smart-vekt eller andre helseprodukter fra dem.

Dette kjente jeg gjorde meg skeptisk til å begynne med, men det var det egentlig ingen grunn til. Oppsett av klokka, firmware-oppgradering og innstillinger gjøres lekende lett med ett veldig intuitivt og fint grensesnitt.

Jeg er ikke så opptatt av helse-delen av dette, men appen gir en god oversikt over dine aktiviteter, og om du vil kan du enkelt legge til forskjellige treningsøkter, næringsinntak, osv… Du kan også bli med på forskjellige «programmer» som varer over noen uker med fokus på bedre søvt, vektnedgang, graviditet, og lignende. Mange av programmene kreve dog at du har flere Withings-produkter enn bare klokka.

Batteritid og lader

Batteritiden er helt awesome! Nokia sier 25 dager i «normal modus», eller 5 dager i «sports modus». Sports modus betyr rett og slett at du setter pulsmåleren til å være på hele tiden, istedet for at den måler i intervaller. Laderen som følger med er helt grei, den er av typen plate som du legger klokka på. Den har ingen magnet, men er såpass formtilpasset at det er umulig å legge klokka feil på platen.

Tilpasningsmuligheter

Nokia Steel HR produktfotoKlokka kommer med en svart silikon-reim. Dette er absolutt en av de bedre silikon-reimene jeg har prøvd, men jeg er uansett ikke veldig begeistret for silikon-reimer så den ble raskt byttet ut med en mesh-reim i rustfritt stål som jeg hadde liggende. Resultatet, forsterket av det minimale designet og det ganske kraftig buede glasset føler jeg er blitt en klokke som ser litt ut som en klassisk stilren klokke fra femti-seksti-tallet.

I praksis kan du bruke hvilken som helst 20mm reim eller lenke, men lenker som henger sammen kan gjøre lading litt kronglete.

Konklusjon

Det er kun to ting jeg savner ved denne klokka.

Det ene er å kunne justere styrken på vibreringen, den er en anelse svak. Jeg våkner fint av den om morgenen, men er jeg veldig fysisk aktiv er det ikke alltid jeg merker varslinger like godt.

Det andre er mulighet til å snooze alarmer. Dette er det samme som jeg savner med Skagen Hagen klokka og jeg løser det på samme måte, ved å ha flere alarmer satt opp etter hverandre, men det beste hadde vært å kunne snooze.

Jeg er fortsatt veldig glad i min Skagen Hagen og kommer nok til å bruke den av og til fortsatt, men som hybridklokke er Nokia/Withings Steel HR en veldig mye bedre klokke til omtrent samme pris (med fortolling kostet den meg litt over 2000 kroner).

Den bittelille skjermen gir akkurat nok informasjon på varslinger, steg og puls til at jeg ikke lenger finner noen god grunn til å ha noen fullverdig smartklokke.

6 kommentarer om “Nokia Steel HR hybridklokke”

Legg igjen en kommentar